Szolgaltatasok.com Új szolgáltatás hozzáadása Kapcsolat
Szolgáltatás keresése:
Népszerű városok
Budapest  Debrecen  Pécs  Győr  Miskolc  Székesfehérvár  Szeged  Siófok  Kecskemét  Nyíregyháza  Szombathely  Budaörs  Tatabánya  Érd  Eger  Veszprém  Dunaújváros  Zalaegerszeg  Kaposvár  Békéscsaba 
1047 Budapest, Langlet Valdemár Utca 3-5.

Bródy Imre Gimnázium térkép

Bródy Imre Gimnázium


Telefon: 1/369-4917

  

Weboldal (brody-bp.sulinet.hu)


Email cím: [javascript protected email address]
A Bródy Imre Oktatási Központot 2008 júliusában hozta létre a Budapest Főváros IV. kerület Újpesti Önkormányzat, mint fenntartó, két oktatási intézmény, a Langlet Valdemár Általános és Felnőtt képző Iskola, valamint a Bródy Imre Gimnázium összevonásával.

A fúziót gazdasági, racionális érvek indokolták, de pedagógiai szempontok is szerepet játszottak a döntésben. A két iskola Újpest egyazon városrészében, egymástól néhány utcasaroknyira állt korábban. Az intézmények között korábban is volt szakmai kapcsolat.

A Langlet Valdemár Általános és Felnőtt képző Iskola 1902 óta állt a kerület lakóinak szolgálatában.

Az iskola célja az volt, hogy tanulók az ismeretek megalapozásával, képességeik és készségeik fejlesztésével megfelelő alapokat kapjanak a továbbtanuláshoz, a mindennapi gyakorlati életben való aktív részvételükkel pedig olyan tapasztalatokra tegyenek szert, amelyek segítik őket a világban történő eligazodásban.


Szolgáltatás kategóriái

Oktatás  

Hasonló szolgáltatások

Bródy Imre Oktatási Központ
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
Aktuális
;
A kijavított vizsgadolgozatokat megtekintésének idõpontja: Június 5. 8:00-16:00
;
Bródys diákok mûvei az Országos Középiskolai Fotópályázat kiállításán!
A pályázatra 63 iskola 139 tanulójának 741 db képe érkezett be, ebbõl kiállításra 18 iskola 40 tanulójának 79 db képe került. Az idei tanév kiválasztott diákfotósai között:
Prikaszky Zsanett a 11. mû
; Balázs Enikõ, 12. mû
Knerli Viktória 12.mû
Wéber Kinga a 12.mû ;
http://www.okfp.hu/gallery/45/kiallitas/index.html

2012.06.27. - 2012.06.29.
Ideiglenes felvételi jegyzék 2012
Tagozat kód

02 Média-kommunikáció tagozat ;
Tisztelt Szülõk!
Szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy gyermekeik iskolába járási szokásainak egyik számunkra és az oktatás zavartalansága számára legtöbb problémát jelentõ eleme a 8,00h-i tanítási óra megkezdésének figyelmen kívül hagyása. Ezt a legutóbbi szülõi értekezletek alkalmával volt módom a szülõk részérõl is, mint általuk megoldhatatlan problémát meghallgatni, és kérésükre is szeretnénk megoldást találni a kialakult helyzetre.
A Közoktatási Törvény nem teszi lehetõvé, hogy a gyermekek egyéni érkezése - 5-10-20 perces csúszások- szerinti, egyénre szabott órakezdést tervezzen az iskola, sõt a 12.§ (1) bekezdése azt fogalmazza meg, hogy a tanuló kötelessége, hogy részt vegyen a kötelezõ és választott órákon, foglalkozásokon.
Meggyõzõdésem, hogy a késés a tisztességgel, a tanítási idõ megkezdése elõtt megérkezõ diákok tanulását zavarja meg és megnehezíti tanár kollégáim munkáját.
Különösen az aggaszt, hogy tanulóifjúságunk életformájának részévé vált, hogy késve érkezik, esetleg valamelyik tanítási óráról egyszerûen elmarad.
Ezért a tanítási órák védelme érdekében 2012.február 27., hétfõtõl, a késõn érkezõ tanulók a tanítási órát csak a következõ órarend szerinti órában kezdhetik meg az osztályaikban.
A megérkezést követõen az éppen aktuális 1.órájuk tananyagából beszámoló dolgozatot készítenek, melyben számot adnak tudásukról tanári felügyelettel. E szervezett formában történõ számonkérést semmilyen törvény nem tiltja, sõt remélem a következetes felkészülésre való nevelést szolgálja.
A rendszeresen, késõk esetében egyébként erkölcsi alapja sincs az esetleges vitának. Természetesen a rendkívüli és elõre jelzett késéseknél egyéni mérlegelés alapján igazoltnak vagy igazolatlannak tekintjük a hiányzást.
Az Oktatási Törvény értelmében a 250 óra hiányzást követõen a tanulók osztályozóvizsgát kötelesek tenni továbbhaladásuk érdekében. Az egyes szaktárgyak esetében az éves óraszám 30% -nak hiányában is osztályozóvizsga az elvárás.
A reggeli késésekkel, fegyelmezetlen iskolába járási szokásokkal ez az érték hamar elérhetõ.
Gimnáziumunk konzervativizmusa alapján a vezetõség ennek a fegyelmezetlenségnek nevelés útján történõ kiküszöbölését célozta meg.
Kérem, döntésem tudomásulvételét.
Kérem a Tisztelt Szülõket és Tanulóinkat, hogy az eredményes tanulmányok folytatása és befejezése érdekében legyenek együttmûködõek.
Giczy Béla
Igazgató
Röpladásaink bejutottak az országos döntõbe 7.helyig jutottak gratulálunk!!!
Tájékoztatás - Felsõoktatási felvételi eljárás 2012!
Tisztelt Diákok, Szülõk! Ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket a 2012-es felsõoktatási felvételi eljárással kapcsolatban 2012. január 20-án megjelent tájékoztatásra, amely számos, jelentkezést érintõ információt tartalmaz.
A tájékoztatás teljes terjedelmében a www.felvi.hu oldalon az alábbi linken érhetõ el:
http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/aktualis/tajekoztatas_felveteli_eljaras
;
Bécsben jártunk...
TÁJÉKOZTATÓ DIÁKOKNAK ÉS SZÜLÕKNEK 2012/2013 tanév /szórólap/ itt.
;
EBÉD BEFIZETÉS: 2012.Május 14-15
Pót: Május 21.
Gólyatábor képei itt.
Leendõ /sportoló/ tanulók részére Sportolói törzslap,tájékoztató stb.../
TANKÖNYV LISTA!!!
;

2010-tõl diákolimpiai eredményeink részletesen itt.
;
BEIRATKOZÁS A GIMNÁZIUM ESTI TAGOZATÁRA : Beiratkozáshoz hozni kell:
- tüdõszûrõ vizsgálat eredménye (a lelet nem lehet 1 évnél régebbi)
- az utolsó érvényes bizonyítvány fénymásolata,
- 3000.-Ft regisztrációs díj,
-10.000.- Ft vizsgadíj.
Beíratkozás a titkárságon augusztus hónapban minden szerdán 9-12 óra között, szeptembertõl minden nap 8-16 óra között.
;
A BIOK elismerése:
Intézményünk tanulója
Korisánszky Dávid
Prima Primissa Díjhoz kapcsolodó Junior Prima Díjban részesült
a sportban elért kiemelkedõ teljesítményéért és eredményeiért!
BÜSZKÉK VAGYUNK RÁ ÉS GRATULÁLUNK!
;
Az APEH igazolása alapján az elmúlt évben 386 ;000 Ft érkezett az SOS Bródy Imre Gimnázium Alapítványához a befizetett 1%-ból. Köszönjük a támogatást és várjuk idén is a segítõkészséget! A mûvészeti típusú osztályok szülei támogathatják az MS Mester Alapítványt is. Rendelkezõ nyilatkozatok letölthetõk, kinyomtathatóak a lenti linkekrõl.
SOS Bródy Imre Gimnázium Alapítvány ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; MS Mester Alapítván
;
h2> Kapcsolatfelvételi adatok

Telefonszám /fax 06-1-369-4917 Levélcím 1047 Budapest, Langlet Valdemár utca 3-5. E-mail Általános információk: [email protected]
; ; [ ;Fõoldal ;] [ ; Intézményünkrõl ;] [ ; Munkatársaink ;] [ ; Dokumentumaink ;] [ ; Eseménynaptár ;] [ ; Könyvtár ;] [ ; Alapítványaink ;]
Utolsó módosítás: 2012.03.27.

Népszerű szolgáltatások
Építőipar  orvos  vendéglátás  Szolgáltatás  étterem  fogászat  fogorvos  Kereskedelem  fogorvosi rendelő  Hotel / Panzió / Szállás  Egyéb  Étterem / Pub / Söröző  háziorvos  gyártás  Oktatás  fodrászat  Ipar  szerviz  hajápolás  kozmetika