Szolgaltatasok.com Új szolgáltatás hozzáadása Kapcsolat
Szolgáltatás keresése:
Népszerű városok
Budapest  Debrecen  Pécs  Győr  Miskolc  Székesfehérvár  Szeged  Siófok  Kecskemét  Nyíregyháza  Szombathely  Budaörs  Tatabánya  Érd  Eger  Veszprém  Dunaújváros  Zalaegerszeg  Kaposvár  Békéscsaba 
Budapest Ix..ker.

Fotó Spektrum Kft. térkép

Fotó Spektrum Kft.


Telefon: 20-390-1560

  

Weboldal (digitalisfototanfolyam.hu)


Email cím: [javascript protected email address]
Az utóbbi időben a fotózás széles körben elterjedt hobbivá vált. Szinte minden háztartásban van már digitális fényképező. A megfelelő tudás megszerzése és a fortélyok ismerete nélkül azonban önmagában a felszerelés és az ambíció is kevésnek bizonyulhat. Fotóiskolánkban a hazai fotósélet kiválóságai, elismert fotográfusok szakavatott útmutatásával sajátíthatják el a digitális és filmes fotózás technikáját.


Szolgáltatás kategóriái

Oktatás  

Hasonló szolgáltatások

; Iratkozz fel hírlevelünkre!

Digitális és filmes fotótanfolyam
A tanfolyam 2012. szeptember 11-én indul!
25.000 Ft kedvezmény a 2012. július 31-éig jelentkezőknek!
A tanfolyam ismertetése ezen az oldalon, lejjebb olvasható.
A RÉSZLETESEBB, LETÖLTHETŐ TÁJÉKOZTATÓHOZ KATTINTSON IDE
További információ és jelentkezés:
Csikszenthy Csaba
Tel.: 06-20/390-1560
Egész nap és munkaszüneti napokon is hívható!
E-mail: [email protected]
;
Digitális és filmes fotótanfolyam ismertetése
Az utóbbi időben a fotózás széles körben elterjedt hobbivá vált. Szinte minden háztartásban van már digitális fényképezőgép. A megfelelő tudás megszerzése és a fortélyok ismerete nélkül azonban önmagában a felszerelés és az ambíció is kevésnek bizonyulhat. Fotóiskolánkban a hazai fotósélet kiválóságai, elismert fotográfusok szakavatott útmutatásával sajátíthatják el a hallgatók a digitális és filmes fotózás technikáját. A szakmai tudás elsajátítása mellett fontos szempontnak tartjuk, hogy tanulóink minél inkább örömüket is leljék a fotózásban.
Kiket várunk?
A teljesen kezdőktől a gyakorlottabb fotózni vágyókon át bárki jelentkezhet, beleértve azokat is, akik évek vagy akár évtizedek óta fotóznak és csak a tudásukat akarják tökéletesíteni.
Akadhatnak, akik nem rendelkeznek még felszereléssel, talán nincs elég információjuk a gépvásárláshoz, számukra a képzés idejére díjmentesen biztosítunk fényképezőgépeket és minden szükséges felszerelést. Noha tanfolyami hallgatóink többsége hobbifotós, iskolánk diákjai közül többen is a Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjai illetve más rangos fotóverseny győztesei lettek. Sok végzett hallgatónak jelent meg képe hazai és nemzetközi sajtótermékekben.
Milyen gépekkel dolgozunk?
Alapvetően digitális tükörreflexesekkel, ezekkel kiváló minőségű felvételek készíthetőek. Ha még többet szeretnénk kihozni a képalkotás adta lehetőségekből, akkor érdemes ún. középformátumú filmekkel, gépekkel fotózni, így típustól és képmérettől függően akár 30-40 megapixeles képeket is rögzíthetünk. Tanfolyamunkon lehetőség van professzionális fotófelszerelések kipróbálására is.
Oktatási  módszerünk
Az elméleti háttér mellett sokrétű gyakorlati képzést biztosítunk kiválóan képzett, a fényképezést művészi fokon gyakorló, segítőkész szakemberek segítségével.
A tanfolyami foglalkozásokon felül fakultatív jelleggel folyamatos konzultáció zajlik néhány fős csoportokban, ami a számos tanfolyami anyag feldolgozásában hasznos segítséget nyújt.
Az előadásokat keddenként 18:30-tól tartjuk , a gyakorlatokat egyéni jelentkezés alapján szombaton és vasárnap, alkalmazkodva a hallgatók időbeosztásához. Az előadások után és a gyakorlatokon az oktatók készséggel állnak rendelkezésre a felmerülő kérdések megválaszolására.
h1> Gyakorlatok, időbeosztás A gyakorlatok időpontjai alkalmazkodnak a hallgatók változó időbeosztásához. A hétvégeken lebonyolításra kerülő gyakorlatok előtt pár nappal Ön dönti el, hogy az adott hétvégén szombaton vagy vasárnap, ezen belül is délelőtt, kora- vagy késő délután vesz részt illetve több hétvége közül is lehet választani egy adott gyakorlatból. 
A természetfotózások jellemzően 6-7 fős csoportokban vannak külső helyszíneken, műtermi modellfotózás 5-6 fő részvételével egy professzionális stúdióeszközökkel felszerelt fotóműteremben, a divatfotók és kifutók világában jártas modellekkel, sminkes-fodrásszal, stylisttal.
Két gyakorlat nem Budapesten lesz, hanem dunántúli természetvédelmi területeken, ez a két gyakorlat nem 2-3 órás, mint a többi, hanem egynaposak, reggeli kezdéssel naplementéig tartanak.
Kiscsoportos konzultációk folyamatosan lesznek a tanrenden felül, itt 3-4 fővel vesszük át mindig a tanultakat, több idő van egyéni kérdések megválaszolására, továbbá ez a foglalkozás segíti a tananyag tökéletes elsajátítását.
;
Az előadásokat és gyakorlatokat minden szakterületről a hazai fotográfia jeles képviselői tartják:
Szandelszky Béla ,  az Associated Press Hírügynökség fotóriportere, többszörös Magyar Sajtófotó díjas és különdíjas
Korniss Péter   Kossuth díjas fotóművész, dokumentarista fotográfus
Nagy Gy. György    természetfotós , az Év Természetfotósa pályázat többszörös díjazottja, számos hazai és nemzetközi természetfotós verseny nyertese
Jung Zseni  fotóművész
Kőhalmi Péter  Magyar Sajtófotó díjas fotóriporter
Körmendi Imre   műtermi fotográfus, tárgy- és ételfotós
Szüts Miklós   festőművész, fotográfus, művei megtalálhatók az összes nagyobb köz- és magángyűjteményben Magyarországon
Matis Edit  hazai hírességek sminkese illetve divat- és lakberendezési anyagok stylist-ja
Asztalos Tamás   kiadványszerkesztő, tipográfus, szakoktató
Díner Tamás    fotóművész
Fotó-oktatási helyszínek:
Előadások és néhány gyakorlat
Józsefvárosi Kulturális és Sport Nonprofit Kft.
(Orczy Park területén) VIII. ker. Orczy út 1.
A Belvárosból 10 percen belül elérjük a 3-as (kék) metróval a Nagyvárad téri megállót, onnan csak egy perc gyalog.
Autóparkolási lehetőség kamerával őrzött parkolóban.
Többi gyakorlat
Vidéki tájvédelmi körzetek
Szabadtér
Fotóműterem
Számítástechnikai labor
Előadások és gyakorlatok:
A címek után rövid ízelítők a teljesség igénye nélkül, a gyakorlatok vastaggal szedve:
1. Képszerkesztés, képkivágás, kompozíció, képszerkesztési szabályok elsajátítása, legyen szó természet- portré-, tárgyfotóról, vagy akár hétköznapi eseményről.
2. Képvágás technikája, képválogatási gyakorlat.
3. Alapvető fotográfiai fogalmak, tudnivalók.
4. Emberábrázolás, dokumentarista fotográfia, képriport.
5. Sport- és akciófotózás.
6. Kreatív fotózás a fotóstartozékok használatával.
7. Alapvető retusálási, képbeállítási technikák elsajátítása Photoshop programmal I.
RAW és JPEG formátumok szerkesztése, alapvető képbeállítási funkciók, élesítés stb.
8. Alapvető retusálási, képbeállítási technikák elsajátítása Photoshop programmal II.
Minőségi fekete-fehér képek készítése, web-re alkalmazás, szűrők, képi effektek.
9.  A fényképezőgép kezelése és beállításai.
10. Portréfotózás előadás.
A portré története, arctípusok, karakterek, művészi anatómia, portrévilágítás, portré szabadban.
11. Csendélet- és ételfotózás, styling, műterem használata.
12. Modellfotó, portréfotó műteremben.
Modellek fotózása professzionális műteremben stúdióvakukkal, fényterelőkkel, sminkes és fodrász közreműködésével.
13. Haladó retusálási munkák Photoshop programmal.
Címlapfotón modell alkatának utólagosan megváltoztatása, karcsúsítása, fogfehérítés, vörösszem-effektus utólagos javítása, bőrhibák és szem alatti karikák eltüntetése stb.
14. Képértékelési gyakorlat a fotóművész szemszögéből.
15. Egy teljes képalkotási és retusálási folyamat menete, munkafolyamata és panorámafotózás.
A fotó születésétől végigkísérve a kép utóélete, mivel lehet szebbé, tökéletesebbé tenni egy fotót utólagos képfeldolgozással, legyen szó alapvető szín- és egyéb képbeállításokról, akár a kép jelentősebb megváltoztatásáról, vagy épp művészi hatások eléréséről.
Miként lehet a kész, kiretusált képből szép nyomatokat készíteni, milyen hordozókra lehet és érdemes nyomtatni, melyiknek milyen lesz a hatása?
16. Riportfotós képértékelési gyakorlat.
17. Természetfotózás elmélete.
Növények, állatfajok és egyéb élőlények előfordulása, ismerete. Alkalmazkodás a természethez, az időjáráshoz. Fények használata a szabadban, a téma megvilágítása kültéren, les-sátor felállítása, álcázás, trükkök és általában véve a felszerelés használata természetfotózáskor.
18. Riport- és akciófotózás.
19. Természetfotózás tájvédelmi körzetben I.
Tájképek, 180' és 360'-as panorámafotó, naplemente, virág-makrofotó és épületbelső fotózása.
20. Természetfotózás tájvédelmi körzetben II.
Tájképek, vadállatok, madarak, vízeséséek, tavak, hüllők, virágok fotózása.
21. Természetfotó képértékelési gyakorlat.
22. Hívás, nagyítás, fotólabor, digitális nyomtatás, megjelenítő eszközök (monitor, nyomtató) kalibrálása.
Elmélet és gyakorlat, hogyan hívjunk elő és nagyítsunk otthon, vegyszerek használata, analóg nagyítás és digitális nyomtatás, otthoni nyomtató használata.
23. Portré készítése, épületek- és interior fotózása.
;
A fotótanfolyam kezdete:
2012. szeptember 11. (kedd, kezdés 18:30-kor az Orczy Parkban)
A féléves képzésről
az elméleti képzés kb. 33 óra (11 alkalom), közös foglalkozásokon a gyakorlati képzés kb. 57 óra (12 alkalom), a műtermi foglalkozásokat 5-6 fős, a többi gyakorlatot 7-8 fős csoportokban tartjuk A részvétel feltételei
a képzési díj 180.000 Ft (áfá-val), részletfizetés lehetséges akciós részvétel: aki 2012. július 31-éig jelentkezik (visszaküldi kitöltve a Felnőttképzési szerződést), az 25.000 Ft kedvezménnyel járhat a tanfolyamra (155.000 Ft áfá-val), ennek felét kifizetnie csak 2012. augusztus 7-éig kell! helyek korlátozott számban Amit ezért nyújtunk:
színvonalas elméleti és gyakorlati képzés a tanfolyami foglalkozásokon túl fakultatív jelleggel folyamatos kiscsoportos konzultációs lehetőség  igény esetén a felszerelés ingyenes biztosítása, beleértve digitális és filmes fényképezőgépet, objektívet valamint egyéb fotós tartozékokat egyaránt a tanfolyam könyvtárának használata (hazai és idegen nyelvű szakkönyvek , fotóújságok, újságritkaságok) ismerjük a legtöbb értékesítési csatornát, folyamatos vásárlási tanácsokkal segítjük hallgatóinkat (milyen felszerelést, miért, hol érdemes megvenni) a hallgatók kedvezményt kapnak digitális fotókidolgozásra jegyzet  a végzett hallgatóknak szakmai konzultációs lehetőség a tanfolyam elvégzése után is A képzés zárása
a hallgatók a képzés végén a tanfolyam elvégzéséről oklevelet kapnak, ha a foglalkozásokon legalább 50%-ban jelen voltak a legsikeresebb résztvevőknek igény esetén fotókiállítást szervezünk
További információ és jelentkezés:
Csikszenthy Csaba
Tel.:  06-20/390-1560
Egész nap és munkaszüneti napokon is hívható!
E-mail: [email protected]
www.digitalisfototanfolyam.hu
Fotó Spektrum Kft.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 21274-2007

Népszerű szolgáltatások
Építőipar  orvos  vendéglátás  Szolgáltatás  étterem  fogászat  fogorvos  Kereskedelem  fogorvosi rendelő  Hotel / Panzió / Szállás  Egyéb  Étterem / Pub / Söröző  háziorvos  gyártás  Oktatás  fodrászat  Ipar  szerviz  hajápolás  kozmetika