Szolgaltatasok.com Új szolgáltatás hozzáadása Kapcsolat
Szolgáltatás keresése:
Népszerű városok
Budapest  Debrecen  Pécs  Győr  Miskolc  Székesfehérvár  Szeged  Siófok  Kecskemét  Nyíregyháza  Szombathely  Budaörs  Tatabánya  Érd  Eger  Veszprém  Dunaújváros  Zalaegerszeg  Kaposvár  Békéscsaba 
7626 Pécs, Felsővámház Utca 66

Kezdőkör Panzió És Étterem térkép

Kezdőkör Panzió És Étterem


Telefon: (72) 336 423

  

Weboldal (pecspanziok.hu)


Email cím: [javascript protected email address]
A panzió Pécs belvárosában a Zsolnay-negyed szomszédságában található. Kedvező árakkal, 2-3-4 ágyas szobákkal várjuk vendégeinket. A szobák légkondicionáltak. Zárt parkoló. Az étteremben lehetőség van menüs és a la carte étkezésre.


Szolgáltatás kategóriái

Étterem / Pub / Söröző  

Hasonló szolgáltatások

Üdvözöljük a megújult weboldalunkon.
Önnek lehetősége van online foglalást leadni az oldalon. Ehhez a felső menüsorban kattintson az online foglalás gombra.
Tekintse meg a legfrissebb Pécsi eseményeket . Kattintson az események Pécsen gombra.

keleti kapujában , a ; Zsolnay Kulturális Negyed ; szomszédságában található.
A Hotelben ;42 fõ kényelmes elhelyezésére van lehetõség. Kétágyas és háromágyas szobákban és lakosztályokban fogadjuk vendégeinket. A szobákban található színes TV, hûtõszekrény, klimaberendezés ;a vendégek kényelmét szolgálja. ;
Zárt gépkocsi parkoló nyújt biztonságot az autók elhelyezésére. ;
A délelõtt 11 órától este 22 óráig nyitva tartó éttermünkben és sörbárunkban várjuk az ínyenc falatokra és italkülönlegességekre vágyó vendégeket. ;
Rendezvények, baráti találkozók megtartására kiváló lehetõséget nyújt az étterem és a sörbár. ;
Tekintse meg legujabb akcióinkat és éttermünk kínálatát is.
h3> Barangolás

Pécs (horvátul Peèuh (irodalmi), Peèuj (Hajmási), Peèuv (hercegszántói), Peèu (kökényi), Petocrikva, németül Fünfkirchen, szerbül Печуј / Peèuj, a középkorban latinul Quinque Ecclesiae, az ókorban latinul Sopianae) megyei jogú város, Magyarország ötödik legnagyobb városa, Baranya megye székhelye.
A kelta és pannon törzsek lakta vidéken a 2. század elején a rómaiak alapítottak várost Sopianae néven. A település a 4. századra tartományi székhellyé és a korai kereszténység egyik jelentõs központjává vált. Az ebbõl az idõszakból származó ókeresztény temetõi építményegyüttest az UNESCO Világörökségi Bizottsága 2000 decemberében felvette a világörökségi listára.
A püspökséget 1009-ben Szent István király, az ország elsõ egyetemét 1367-ben Nagy Lajos király alapította a városban. (Ma is itt mûködik az ország legnagyobb létszámú egyeteme, közel 34 ezer hallgatóval.[4]) A középkori Pécset az ország kulturális, mûvészeti életének egyik központjává tette Janus Pannonius püspök, a magyar humanizmus nagy költõje, a latin nyelvû magyar költészet legjelesebb képviselõje.
A 150 éves török hódoltság után – e korszakból olyan gazdag építészeti emlékeinek maradtak fent, mint a Gázi Kászim pasa dzsámija a város fõterén –, 1780-ban Pécs szabad királyi városi rangot kapott Mária Terézia királynõtõl. Ezt követõen erõteljes polgárosodás, gazdasági fejlõdés indult el. Az iparosodás a 19. század elsõ felében jelentõsen felgyorsult, a Zsolnay-kerámia, a Littke-pezsgõ, az Angster-orgona világhírûvé váltak.
Pécs mindig soknemzetiségû település volt, kulturális rétegek rakódtak egymásra, nemzetiségek hagyományai, értékei ötvözõdtek két évezredes története során. Magyarok, horvátok és svábok ma is békében élnek egymással gazdag kulturális polaritásban, így nem meglepõ, hogy a város 2010-ben Essennel és Isztambullal együtt Európa egyik kulturális fõvárosa lett. A 2005-ben elfogadott és gyõztesnek hirdetett pályázat döntõ részét a civilek írták, így a Pécs2010 Kulturális Fõváros projekt valóban Pécs programja volt. A program 4 kulturális beruházásra épült: Pécsi konferencia- és koncertközpont, Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont, Múzeumok utcája és a Zsolnay Kulturális Negyed. Ezeket még kiegészítették közterek és parkok újjáélesztése, amelyek mind az Európai Unió társfinanszírozásában valósultak meg. A megtisztelõ cím hatalmas fejlesztéseket indított el a városban. Új, modern szállodák, bevásárlóközpont[8] és irodaházak épültek.
Pécs 1998-ban elnyerte az UNESCO Városok a békéért-díját a kisebbségi kultúrák ápolása, valamint a balkáni háborúk menekültjei iránt tanúsított befogadó, toleráns hozzáállása miatt. A város 2007-ben harmadik, 2008-ban pedig második lett az Élhetõ Települések (The LivCom Awards) nemzetközi versenyének 75 ezer és 200 ezer lélekszám közötti települések kategóriájában.
h3> Élmény

Pécs Kultúra Index.hu Országszerte

Népszerű szolgáltatások
Építőipar  orvos  vendéglátás  Szolgáltatás  étterem  fogászat  fogorvos  Kereskedelem  fogorvosi rendelő  Hotel / Panzió / Szállás  Egyéb  Étterem / Pub / Söröző  háziorvos  gyártás  Oktatás  fodrászat  Ipar  szerviz  hajápolás  kozmetika