Szolgaltatasok.com Új szolgáltatás hozzáadása Kapcsolat
Szolgáltatás keresése:
Népszerű városok
Budapest  Debrecen  Pécs  Győr  Miskolc  Székesfehérvár  Szeged  Siófok  Kecskemét  Nyíregyháza  Szombathely  Budaörs  Tatabánya  Érd  Eger  Veszprém  Dunaújváros  Zalaegerszeg  Kaposvár  Békéscsaba 
1184 Budapest, Lakatos U. 44/E.

Linzi Kft. térkép

Linzi Kft.


Telefon: 06 (1) 297-3400

  

Weboldal (linzi.hu)


Email cím: [javascript protected email address]
Cégünk, a LINZI Kft. családi vállalkozásként kezdte meg tevékenységét Budapesten, a XIX. kerületben. Sokéves munkánk eredményeképpen ma már jelentős raktárkészlettel, és rendszeres importjárattal próbáljuk meg a vásárlók igényeit minél gyorsabban kielégíteni.
Fő profilunk bármilyen általános és speciális (erős- és gyengeáramú, elektronikai és adatátviteli, speciális és spirál - kábel, olaj- és vegyszerálló, halogénmentes, hőálló, hőkompenzációs stb.) kábelek és vezetékek forgalmazása.

Fő beszállítónk a német székhelyű HELUKABEL nemzetközi kábelgyártó és forgalmazó, amelynek magyarországi képviselete vagyunk.

Továbbá foglalkozunk infrafűtőpanelek beszerzésével és értékesítésével.


Szolgáltatás kategóriái

Kereskedelem  

Hasonló szolgáltatások

Linzi Kft. Kábel, Vezeték, Szerelvények,Infra fûtés

Kábelek, szerelvények, vezetékek, villanyszerelési anyagok továbbá infrafûtõpanelek beszerzése és értékesítése. Kínálatunk felöleli a vezeték és kábel kereskedelem széles palettáját és a hozzzájuk tartozó mûszaki leírást. Az infrafûtés, infrasugárzó avagy infrapanel a 21. szászad fûtési megoldása. Akár 60% energiamegtakarítás!Termékeinkhez tartozó mûszaki leírások kábeleinkhez, vezetékeinkhez, infrapaneleinkhez.Katalógusainkban megtalálja valamennyi nállunk forgalmazott kábelt. pl.: vezérlõkábel ,szervókábel, motorkábel, elektronikai- és adatátvitelikábel, egyszerûkábel, hõállókábel, halogénmenteskábel, hálózatikábel, buszkábel, szalagkábel, laposkábel, távközlési- tûzjelzo- tûzállókábelek ,erõátviteli- és földkábelek, középfeszültségû kábel, gumikábel, spirálkábel, szerelvények, vezetékekAmennyiben regisztrál megrendeléseit és árajánlat kéréseit online is intézheti.Cégünk elérhetõségeit és nyitvatartását ebben a menüpontban találja.Itt megtalálja cégünkkel kapcsolatos híreinket.VISSZA
Az adatátvitelt és villamos energiát szállító kábelek behálózzák világunkat. Nélkülözhetetlenek az energia szolgáltatás területén a XVIII. század óta, de napjaink informatikai hálózatai sem muködnének nélkülük. A kábelek az elmúlt évtizedek során alapjaiban lényegesen nem változtak. Ez alatt elsosorban a réz és alumínium vezetoju kábeleket értem. Egy kivétel azonban van, az optikai kábel, mely meroben más elven muködik mint réz eru híradástechnikai elodeik.
A környezo világunknak szerves részét képezik. Megtalálhatóak készülékeinkben, lakásunkban, de sok esetben szélsoséges körülmények között is el kell látniuk feladatukat. A koolaj szivattyúk méroszondáit kábeleken eresztik több száz méter mélységbe, ahol a kábelnek jelentos nyomást és homérsékletet kell elviselnie, nem beszélve a vegyileg agresszív környezetrol. Szigeteket kötnek össze tenger alatti közép- vagy nagyfeszültségu kábelekkel az energiaellátás céljából. Dániában, a tengerparttól néhány kilométerre a tengerbe telepített széleromuvek villamos energiáját ilyen kábeleken szállítják a szárazföldre.
Optikai kábelek húzódnak a régi távolsági gerinc telefon hálózatok helyén, de manapság már egyre több helyen felszerelik ezt a korszeru adatátviteli eszközt a nagyfeszültségu kábelhálózatokra is.
Tehát úgy tunik, hogy a közeli jövoben tová
a is igen nagy jelentosége lesz a kábeleknek, és az általuk alkotott rendszereknek. Sajnos annak ellenére, hogy a villamos és számítástechnikai berendezéseink, nem muködhetnének kábelek nélkül, igen csak mostohán bánik a szakma eme széles körben használt anyagokkal. Magyarországon a kábelmérnök képzés majd húsz éve megszunt. Az egyéb villamos ipari közép- és felsooktatási intézmények is csak általános ismereteket adnak hallgatóiknak a kábelekrol. Kevés az információ a kábelekrol, nehezen gyujtheto össze. Ezért úgy gondoltam, hogy az alapoktól kiindulva megismertetem a kábelek gyártását, felépítését, felhasználását.
h2> Elektromos kábel ereinek gyártása és azok típusai Itt álljunk meg egy szóra, hogy tisztázzuk a kábel általános felépítését! Az elektromos kábel alapvetoen két részbol áll: egy elektromos vezeto ér, ami többnyire réz vagy alumínium (bizonyos speciális esetekben lehet más is) és erre a vezetore kerülo szigetelés mely napjainkban valamilyen muanyag 1.ábra.
h3> A kábel erek anyaga A kábelek elektromos vezeto ereinek anyagát alapvetoen három csoportba sorolhatjuk:
A réz a legelterjedtebb villamos vezeto. Az alumíniumnál kisebb az elektromos ellenállása és hotágulása, ezért kedveltebb a felhasználása az ilyen kábeleknek a kivitelezok körében.
A kábelipari célokra alkalmas réz alapanyagát anódréz elektrolízisével állítják elo, majd az így nyert katódrezet redukáló atmoszférában újra megolvasztják és dróttuskóvá öntik. Ez lényegében egy 8mm átméroju rézhuzal melynek a tisztasága minimálisan 99,9% kell hogy legyen. A gyártás során legalább 16 féle különbözo szennyezo anyag kerülhet a rézbe, melyek a réz elektromos vezeto képességét ronthatják. Ezek közül leginkább a P, Fe, Co, Si jelenléte rontja a réz vezetoképességét.
Az alumínium eloállítása bauxitból kilúgozott timföld elektrolízisével történik. A fémolvadékot ezután egalizálják (egyenlosítik), finomítják, majd további megmunkálásra alkalmas tömbökbe öntik. A tömbökbol többnyire öntve hengerelt módszerrel úgynevezett 'properzi'-féle alaphuzalt készítenek a kábelipar számára mely hasonlóan a réz alaphuzalhoz 8 mm átméroju de esetenként lehet 10 vagy 15mm átméroju is. Az alumínium tisztasága minimálisan 99,45% kell hogy legyen. Az alapanyag gyártása során legalább 11 féle szennyezovel kell számolni, melyek közül a Mg és a V jelenléte növeli a legerosebben az alumínium ellenállását.
Az egyéb kategóriába többnyire a kompenzációs kábelek erei kerülnek. A kompenzációs kábeleket a homérsékletet méro hoelemekhez használják. A mérés sajátossága, hogy a hoelemhez kapcsolt muszer csak akkor ad valós értéket, ha a muszer és a hoelem közötti kábel ugyanazon anyagból készült mint a hoelem. (Természetesen itt is vannak kivételek!) Tehát ha a méréshez egy NiCr-Ni hoelemet használnak akkor a kábel egyik vezetoje NiCr ötvözet míg a másik vezeto Ni kell hogy legyen. Ezen a területen felhasználhatnak még Fe, CuNi, Ni, Pt anyagokat is vezetonek.
A kábel erek gyártása
A már említett réz vagy alumínium alaphuzalokból, úgynevezett huzalhúzással azaz üregben való többszöri áthúzással készülnek az erek gyártására felhasznált huzalok. Ezek legkisebb átméroje 0,02mm is lehet. A technológiai okokból szükséges lágyítást gyártás közben végzik el. A lágyítás homérséklete alumínium húzása esetén 350-450 oC, míg a réznél 300-520 oC lehetséges. A kábelgyártás szempontjából a huzalok eloírt szilárdsága, villamos vezeto képessége és felületi minosége a lényeges, a huzalokon többnyire nem alkalmaznak különleges felületkezeléseket, hacsak nem szükséges a réz vezeto ónozása. A hidegen húzott huzal úgy készül, hogy az alaphuzalt megfeleloen kiképzett, fokozatosan szukülo nyílású húzószerszám sorozaton húzzák át. A húzószerszám anyaga keményfém, vagy gyémánt lehet 2.ábra. A húzószerszámon áthúzott huzal átméroje lecsökken, hossza eközben nyúlik 2a.ábra.
Az így elkészült réz vagy alumínium huzalok alkalmasak különféle kábel ér szerkezetek összeállítására, melyek lehetnek tömör, vagy sodrott kiviteluek. Például ha a húzás utolsó fázisában végtermékként kapott 1,38mm átméroju réz huzalt PVC szigetelo anyaggal leszigetelünk egy H07V-U 1x1,5mm2 (MCu) típusú tömör eru vezetéket kapunk. Amennyiben 0,25mm átméroju huzalukból 30 szálat összesodrunk és azt szigeteljük le hasonló módon akkor H07V-K 1x1,5 mm2 (Mkh) típusú sodrott eru hajlékony vezeték lesz a termékünk 3.ábra.
A kábel ér szerkezeteinek kialakítását elsosorban a felhasználói igények és a gyártási technológia határozza meg. Tömör ereket gyártanak azon kábelekhez, melyek beszerelés után rögzített állapotban fix helyen látják el funkciójukat például a lakásunk falaiban húzódó vezetékek többsége ilyen H07V-U (MCu). Sodrott erekkel azok a termékek készülnek ahol fontos a hajlékonyság, illetve a kábel használata során mozgásnak, rázkódásnak van kitéve. Ezek közé tartozik a H05VV-F (MT) mellyel a háztartási gépeink vannak csatlakoztatva a fali konnektorhoz.
Sodrott kialakítást alkalmaznak akkor is amikor a kábel rögzített elhelyezésu lesz, de az ér legyártása nem célszeru tömör kivitelben. Ilyen például egy 240mm2 keresztmetszetu réz ér, ahol a tömör ér gyártása sem egyszeru feladat, valamint a kábel fektetésénél és bekötésénél is komoly gondokat okozhatna. A tömör érrel elkészített kábelt nehezen lehetne behúzni kábelcsatornába, kábeltálcára mivel az ilyen nagy keresztmetszetu ér hajlításához komoly erok szükségesek. Ezért ezt a kábelt célszeru 61db 2,24 mm átméroju réz huzalból összesodorni. Mivel az elemi szálak igen vastagok, az így készült ér és kábel nem nevezheto hajlékonynak, nem alkalmas mozgatható vagy vibrációnak kitett berendezések bekötésére, viszont a kábel fektetés elotti átcsévélése, majd a fektetése egyszerubb, a könnyebb kezelhetoségbol adódóan kisebb a kábel sérülésének veszélye. A kábelek bekötésekor a kábelfej kiképzésekor szintén könnyebb vele a munka így idot, és az esetleges sérülésekbol keletkezo többletköltséget lehet megtakarítani.
Tehát a feladattól függoen számtalan érszerkezet alakítható ki. A leggyakrabban azonban négy alapesettel és azok variációival találkozhatunk 4. ábra.
Tömör ereket a többnyire a kis keresztmetszetu kábelekben alkalmaznak. A hazai gyakorlat szerint alumínium kábeleket 16 vagy 25mm2 keresztmetszetig tömör, az attól nagyobb ereket sodrott kivitelure gyártják (Pl.: SZAMKAM kábel 4x16 - 4x240). A német gyártók viszont a teljes méretsort tömör kivitelben készítik (Pl.: NAYY 4x16-4x240).
Réz kábelek esetében a kép egységesebb. Mind a hazai és a német gyártók hasonló módon 16 mm2 felett nem gyártanak réz kábelt tömör erekkel. Ennek oka, hogy a réz kábel sokkal elterjedtebb, és a gyártók a kínálati palettát itt inkább bovítik mint az alumínium kábeleknél.
Természetesen a kis keresztmetszetu kábeleket is gyártják sodrott kivitelbe (mint ahogy azt már említettem). Ennek oka a megfelelo hajlékonyság elérése. De míg az elobb említett példában az erek sodratai 1-2 mm átméroju huzalokat tartalmaztak, addig a hajlékony kábelek erei 0,05mm - 0,6mm átméroju huzalokból épülnek fel. Ezeket az ereket építik be a hajlékony PVC, gumi, vagy poliuretán szigeteléssel ellátott kábelekbe. Hogy átláthatóbb legyen a kábel erek sodrataira vonatkozó adathalmaz, szabványosították azt. A DIN VDE 0295, IEC 60228 és HD 383 szerint a gyakran használt szerkezeteket táblázatba foglalták, ahol megkülönböztetnek különbözo finomsági osztályokat. A leggyakrabban használt finomsági osztályok:
Class1 tömör ér szerkezet (nem hajlékony kábelekhez pl.: H07V-U (MCu)) Class2 sodrott ér szerkezet (nem hajlékony kábelekhez pl.: NYY) Calss5 finoman sodrott ér szerkezet (hajlékony kábelekhez pl.: H05VV-F (MT)) Class6 extra finoman sodrott ér szerkezet (hajlékony kábelekhez pl.: H01N2-E hegesztokábel) Egy példán keresztül világítsuk meg hogy mi is a különbség az egyes osztályok között. Vegyünk egy 6mm2 keresztmetszetu réz kábel eret, és vizsgáljuk meg milyen elemi szálakból épül fel ez a keresztmetszet az egyes osztályokban:
Látható, hogy még Class1 egy darab huzalból áll, addig a Class6 csoportban ugyan ez a keresztmetszet 192 db huzalból lett felépítve. Természetesen a szabványa az itt említett finomsági osztályokon kívül még tartalmaz egyéb szerkezeteket is, sot a gyártók a szabványtól eltéro felépítéseket is kialakíthatnak.
Az erek névleges mérete mindig szerepel a kábel jelölésében pl.: H07V-U 1x6 . Esetünkben egy egyeru és 6mm2 keresztmetszetu kábelrol van szó. De mint minden szabvány, az ide vonatkozó is megenged turéseket. A kábelgyártás gépei az elmúlt évtizedekben egyre korszerubbek lettek, egyre pontosabban dolgoznak. Mivel a mai korszeru berendezések gyártási méretszórása sokkal kisebb mint a szabvány által megengedett, így a gyártók többsége el tudja készíteni az ereket a megengedett turésmezo aljára. Azaz, ha valaki veszi a fáradságot és megméri egy 240mm2 névleges keresztmetszetu kábel keresztmetszetét, szinte biztos hogy a névleges értéknél kisebb, de a szabvány által még megengedheto értéket fog kapni.
Megjegyzés: Sajnos azonban találkoztunk olyan külföldi gyártókkal, akik a megengedett minimális értékeket nem tartották be, ezzel jelentos alapanyagot spórolva, olcsóbban kínálták terméküket. Szerencsére ez azonban nem jellemzo.
h3
Az erek keresztmetszetének a megadása Az erek keresztmetszetét mm2-ben adjuk meg. Léteznek ettol eltéro megadási módok is. Az 1970-es években megjeleno szakirodalomban még komoly táblázatok foglakoztak a különféle keresztmetszet megadási módok közötti átszámítással azaz AWG (American Wire Gauge), B&S (Brown & Sharpe) és SWG (British Standard Wire Gauge). Manapság már csak az AWG megadási móddal találkozhatunk, az amerikaiak ugyanis huségesek az általuk kialakított rendszerhez, és nincs különösebb törekvésnek jele, hogy a világon egységesítenék e rendszert. A tisztánlátás kedvéért egy példa hogy hol is találkozhatunk AWG keresztmetszet megadásával: UTP 4x2xAWG24 . Ugye így már ismerosebb. UTP és FTP informatikai hálózatokhoz használatos kábelek jelölésénél találkozhatunk a leggyakrabban vele. A kábel ereinek száma 4x2 azaz 8 (ezt a belso speciális felépítés miatt jelölik így) az erek keresztmetszete pedig AWG24, ami megegyezik a 0,51mm átméroju (0,2047 mm2 keresztmetszetu) réz vezetovel.
h3> A sodrott erek mechanikai tulajdonságai Többször felmerült a kérdés, hogy mi az oka annak, hogy az erek sodrottak? A párhuzamosan nyalábbá összefogott huzalokkal szemben a sodrott, csavarvonal mentén futó szálakban a kábel hajlításakor kiegyenlítodnek a húzó- és nyomóhatások. Ezért egyrészt hajlékonyabb lesz a kábel, másrészt nem lépnek fel maradó alakváltozások és az ismételt hajtogatási igénybevételeket is sérülés nélkül elviseli.
Az érszerkezet hajtogatását a tömör ér fogja a legrosszabbul viselni. Az 5. ábrán látható L hosszúságú tömör ér meghajlításakor az L1-es szakasz meg fog nyúlni, az L2-es szakasz pedig rövidülést szenved. A középvonal elméletileg változatlan marad. Amennyiben a hajtogatást folyamatosan végezzük, az L1 és L2 szakaszokban fellépo nyúlás-zömülés az anyag felkeményedését majd törését okozza. Ezért nem lehet tömör eru kábellel mozgásnak vagy vibrációnak kitett berendezést bekötni.
Az X hosszúságú mintában az ereket párhuzamosan összefogva majd meghajlítva a huzalok megtartják eredeti hosszukat, mely eredményeként a felso szálak az S1-S2 síkok közé behúzódnak, az alsó szálak pedig kilépnek a két sík határolta térbol. Amennyiben ez egy nagy hosszúságú kábel része lenne, az erek viselkedését úgy kellene vizsgálnunk mint az L1 és L2 szakaszokat, azaz a felso huzalokban húzó, míg az alsókban zömíto igénybevételek lépnek fel. Ezek az igénybevételek akkorák is lehetnének hogy kábel törését eredményeznék. Ilyen felépítésu szerkezeteket ezért nem gyártanak.
A többeru szerkezeteket sodrásával elkerülheto az elobb említett probléma, az ér hajlékony marad. Az Y hosszúságú összesodrott szerkezet egyenes állapotban szimmetrikus (a1-b1). Hajlításkor az érnek nem kell alakváltozáson átmennie csak a nyíllal jelzett irányba elmozdulnia. Így a középvonal alatti huzal 'felesleg' elmozdul a felso 'huzalhiányos' térbe, ennek hatására az erekben nem jön létre nyúlás vagy zömülés. A huzalok minél vékonyabbak annál nagyobb lesz a szerkezet hajlékonysága, és az erek élettartama a hajtogatással szemben.

bontottrenault.hu Díszitõszobrász.hu Tutimuri.hu ELEKTROMOS INFRASUGÁRZÓ HÕPANEL MÛSZAKI LEÍRÁSA:
Energiatakarékos, 95-97%-os fûtési hatásfok! A hagyományos elektromos fûtésekkel szemben az infrapanelekkel elért megtakarítás 30%, átmeneti idõszakban 60% is lehet! Karbantartást nem igényel, élettartama korlátlan! Az ismert elektromos fûtõtestekhez viszonyítva a teljesítményigény 30-60%-kal kevesebb. Nincs helyigénye, a fûtõlapok a mennyezeten vannak elhelyezve, de lehetnek az oldalfalon is. Automatikával szerelve, a helyiségek egymástól függetlenül szabályozhatók a beállított hõmérsékletnek megfelelõen, 0,3C°-on belül. Szerelése tiszta és gyors, 1-2 nap alatt megszerelhetõ a lakás mindenféle megbontása nélkül. Az infrafûtés esetén nem képzõdik jelentõs légmozgás, ezért üzemeltetése viszonylag pormentes, nem vált ki vegyi reakciókat és toxikus kipárolgásokat. Különösen indokolt a használata allergiás betegségben szenvedõ személyeknél. Éghetõ anyagra is szerelhetõ, állmennyezetbe is beépíthetõ. Az infrapanel egy tábla alakú fûtõtest olyan kialakítással, hogy a fûtõ oldalán az energia áramlás maximális, ellenkezõ irányban pedig minimális. Ez a mûködõ oldalra ragasztott kerámia-szemcsékkel és a passzív oldalon lévõ alufólia bevonatú minõségi hõszigetelés segítségével érhetõ el. A jól megformált keret kielégíti a termékkel szemben támasztott esztétikai elvárásokat, elõsegíti a rögzítést és biztosítja a termék hõ- és elektromos szigetelési tulajdonságait. A mûködõ felülete lehet többféle színû és alakú, a megrendelõ igénye szerint. Az infrafûtés az elektromos energiát alakítja hõvé, amely egyenletesen van elosztva a helyiség légterében. A kerámiakristályok 7-10 µm hullámhosszú sugárzással maximalizálják a hõleadást az egész felületen a környezõ térség felé. Ez éppen az a fajtája a hõnek, amellyel a nap melegíti Földünket és minden élõlény 99%-ban szívja magába. Ellentétben az ultraibolya sugárzással, amely éget és a mikrohullámú sugárzással, amelyet a mikrosütõkben alkalmaznak, az infrapanel sugárzása hosszúhullámú (infravörös). Ez a fajtája a hõnek fontosabb az élõlények számára, mint a levegõ hõje. Kedvezõen hat az ember pszichikumára, fõleg idõs embereknél, gyermekeknél, újszülötteknél és a mozgásukban korlátozott embereknél, mint a diákok, betegek, bolti pénztárosok stb. Asztmás, reumatikus megbetegedéseknél a legmegfelelõbb fûtési mód. AZ INFRAPANELEK HASZNÁLATÁNAK AZ EGÉSZSÉGRE NINCS NEGATÍV HATÁSA, ELLENKEZÕLEG, JAVÍTJA A KÖZÉRZETET.
Miként takarékoskodik az infrafûtés az energiával? Az infrapanelekbõl kiáramló infravörös sugarak és a faltól, bútortól stb. való visszaverõdésük kellemes hõérzetet biztosítanak a klasszikus fûtési módoknál kellemesnek ítélt hõmérsékletnél 2-4 C°-kal alacsonyabb hömérsékleten is. Ezzel csökken a hõveszteség a helyiségben. A vakolat felmelegszik és hõfüggöny alakul ki. Az infrapanel által sugárzott hõ nem szökik ki az ablakon, így további megtakarítás keletkezik. Az egyes panelek alacsony teljesítménye és ezek egyenletes elosztása a helyiségben lehetõvé teszi, hogy a hagyományos fûtéshez képest a beépített teljesítmény 80%-ra csökkenjen. A max. teljesítmény gyors elérése (felfutási idõ 30-40 perc) lehetõvé teszi alacsonyabb hõmérsékleten a minõségi szabályozást. Az infrapanelekkel elért megtakarítás 30%, átmeneti idõszakban 60% is lehet! Helyi fûtéssel pl. pénztárakban, irodákban a személy hátára, lábára irányítva a paneleket, az energia-megtakarítás lényegesen magasabb. A fûtõlapokkal, a hõmérséklet-különbség a mennyezet és a padló között csak 2 C°, a hagyományos fûtési módnál 8C°.A fûtõlap típusának kiválasztása és mennyiségének meghatározása:
1. Hõtechnikai veszteségszámításokat kell végezni az egyes helyiségekben.
2. A veszteségszámítások alapján felállítani a beépített teljesítményt a hagyományos 80%-ra.
3. Ki kell választani a panel típusát a méretsorból a helyiség magassága szerint:
- a maximális teljesítményûeket 3 m magasság felett,
- a közepes teljesítményûeket 2,5- 3 m magasságban,
- az alacsony teljesítményûeket 2,5 m alatt kell szerelni.
4. A panelok száma = beépített teljesítmény / a választott panel névleges teljesítménye.
Azokban a helyiségekben, amelyekben a hõveszteség 0,8-1 W/m3K, 1KW beépített teljesítmény a következõ térfogatokat fûti be:
- 50 m3 ; +18 C° levegõhõmérséklethez (gyártó csarnokok, vendéglátó helyiségek),
- 40 m3 ; +20-22 C° levegõhõmérséklethez (irodák, lakások)
- 30-35 m3 ; +22-25 C° levegõhõmérséklethez (lakások, gyerekszobák)
A szerelés mûszaki feltételei: Az infrapanel beszerelése egyszerû és könnyû. Mennyezethez vagy falhoz rögzíthetõ négy csavarral a keretben elõkészített nyílásokon keresztül. Az elektromos hálózathoz sorkapcsokon keresztül kapcsolódik, amelyek a keret oldalán lévõ fedél alatt helyezkednek el, a vezetékek a keret hátulján lévõ nyíláson keresztül vezetnek ide. Az infrapaneleket a mennyezeten egyenletesen kell elhe-lyezni. A szerelést csak szakképzett szerelõ végezheti.
HASZNÁLAT CÉLJA: Az infrafûtõtest - mint hõenergiaforrás - helyiségek, csarnokok, és egyéb térségek teljes vagy kiegészítõ jellegû villamosenergiával való kifûtésére szolgál.Különösen alkalmas, csekély helyigénye és alacsony felületi hõmérséklete miatt, kisebb helyiségek temperálására. /pl. újságos pavilonok, pénztáros fülkék, fürdõk, WC-k, stb./ Dekorációs vagy egyedi panel formájában is használható, mint helyi melegítõ.
MÛKÖDÉSI LEÍRÁS: Az infrafûtõtest villamosenergiát alakít át 7-10 µm hullámhosszúságú infravörös sugárzássá, mely teljes felületével sugároz a környezõ térségben. Azinfravörös sugárzás nem a helység levegõjét, hanem a személyeket és a tárgyakat melegíti és majd ezektõl a felmelegített tárgyaktól melegszik a levegõ. Így kellemes hõhatás érzékelhetõ a levegõ alacsonyabb hõmérséklete esetén is. Az infravörös sugárzás nem szökik el az ablakon. A fûtõlapokkal minimum 30%-os energiamegtakarítás érhetõ el a hagyományos fûtéssel szemben.
A TERMÉK LEÍRÁSA: Az infrafûtõtest téglalap ill. négyzet alakú. A fûtendõ helyiség mennyezetére szerelendõ a keret négy csavarral való rögzítésével. A villamoshálózatra stabilan beépített elosztókkal csatlakoztatható, világítótestek használatára alkalmas kapcsolóval. A keret egyik felén található a müszaki adatokat tartalmazó címke és a levehetõ fedélke. Alatta az üreges keret nyílásában van elhelyezve a kapcsolótábla /2.5 Cu,Al/. A villamosenergia-hálózat stabil elosztójából erre csatlakozik a bevezetõ kábel. Az elosztóból bevezetett kábel részére a keret hátoldalán 10×20 mm-es nyílás van kialakítva. A termék normál környezethez lett szerkezetileg kialakítva, a Magyar Szabvány elõírásinak megfelelõen: MSZ 169-1:1985 MSZ 1:1993. Az elektromos szerelést szakembernek kell végeznie. A termék szerkezetileg javíthatatlan, mert amennyiben a mûködõ oldalt nem éri mechanikus károsodás, ÉLETTARTAMA KORLÁTLAN!
A BERENDEZÉS HASZNÁLATA: A berendezés használata nagyon egyszerû. Elektromos, világítás kapcsolására alkalmas, kétsarkú kapcsolóval is mûködtethetõ. Egy kapcsolóra több fûtõtest is köthetõ, annak megengedett áramterhelésétõl függõen. A megfelelõ hõszabályozás érdekében, termosztáttal szereljük fel, több fûtõlap alkalmazása esetén többcsatornás fûtésszabályozókat alkalmazhatunk, a fûtendõ helyiségek számától és nagyságától függõen. A berendezés maximális teljesítményre való felfutási ideje kb.30 perc. A termék az üzemelés alatt semmiféle felügyeletet nem igényel. Kikapcsolt állapotban száraz ronggyal óvatosan letörölhetõ a termék kerete, a fûtõfelület nem tisztítható, de nem is igényel karbantartást. A fûtõlap annyira biztonságos, hogy mûködés alatt a fûtõfelülethez is hozzá lehet érni rövid idõre. A fûtõtest maximális hatásának elérésének érdekében fontos úgy elhelyezni, hogy a személyek által leggyakrabban használt terület lehetõleg merõlegesen a fûtõtest alatt legyen.
MEEI által bevizsgált fûtõlapcsalád. A minõsítõ irat száma: C0081H016
Linzi Kft. Kábelek, Vezetékek, Szerelvények, Infra fûtés
Budapest, Budapest,Budapest,Budapest,Lõrinc,Lõrinc,Lõrinc,Lõrinc,kábel,gyártás,kabel,cable,infra,fûtés,infrafûtés,futes,infrafutes,vezérlõkábel,szervókábel,motorkábel,elektronikai,adatátvitelikábel,egyszerûkábel,hõállókábel, halogénmenteskábel,hálózatikábel,buszkábel,szalagkábel,laposkábel,jármuvezeték,villanyszerelés,távközlési,tûzjelzo,tûzálló ,erõátviteli,földkábel,középfeszültségû,gumikábel,spirálkábel,szerelvények,v-ezeték
Kábelek, szerelvények, vezetékek, villanyszerelési anyagok továbbá infrafûtõpanelek beszerzése és értékesítése. Kínálatunk felöleli a vezeték és kábel kereskedelem széles palettáját és a hozzzájuk tartozó mûszaki leírást. Az infrafûtés, infrasugárzó avagy infrapanel a 21. szászad fûtési megoldása. Akár 60% energiamegtakarítás!
Kábelek, Vezetékek, Szerelvények, Infra fûtés Kábelek, Vezetékek, Szerelvények, Infra fûtés Kábelek, Vezetékek, Szerelvények, Infra fûtés Kábelek, Vezetékek, Szerelvények, Infra fûtés
Kábelek, Vezetékek, Szerelvények, Infra fûtés Kábelek, Vezetékek, Szerelvények, Infra fûtés Kábelek, Vezetékek, Szerelvények, Infra fûtés Kábelek, Vezetékek, Szerelvények, Infra fûtés Kábelek, Vezetékek, Szerelvények, Infra fûtés Kábelek, Vezetékek, Szerelvények, Infra fûtés
kábel,gyártás,kabel,cable,infra,fûtés,infrafûtés,futes,infrafutes,vezérlõkábel,szervókábel,motorkábel,elektronikai,adatátvitelikábel,egyszerûkábel,hõállókábel, halogénmenteskábel,hálózatikábel,buszkábel,szalagkábel,laposkábel,jármuvezeték,villanyszerelés,távközlési,tûzjelzo,tûzálló ,erõátviteli,földkábel,középfeszültségû,gumikábel,spirálkábel,szerelvények,v-ezeték
Kábelek, Vezetékek, Szerelvények, Infra fûtés Kábelek, Vezetékek, Szerelvények, Infra fûtés Kábelek, Vezetékek, Szerelvények, Infra fûtés Kábelek, Vezetékek, Szerelvények, Infra fûtés
Kábel és vezeték értékesítésA hazai kábel és vezeték kereskedelem az elmúlt években jelentõsen fejlõdött. Örömünkre ennek cégünk is részese egyre növekvõ forgalommal. A kábel kereskedelem, hasonlóan más egyéb termékek kereskedelméhez, szétbontható hétköznapi és speciális kábelekre.A mindenki által ismert MCu (H07V-U) vagy MBCu (NYM-J) termékek a vezetékek terén, az NYY, SZAMKAM, YSLY -k pedig a kábelek forgalmában képviselnek az általános termékek kategóriáját. Itt elsõsorban az ár az ami érdekli Önt mint vásárlót, mi azonban igyekszünk ezen felül a helyszínre történõ szállítással is (mely ingyenes az ország területén) minél jobban segíteni, megkönnyíteni az Ön munkáját. Nem kell telephelyünkön várakoznia, hogy elõkészítsék az árut, mi 24 órán belül díjmenetesen kiszállítjuk önnek a kért helyszínre. (bõvebb információt talál itt.)Ezek mellett speciális termékeink is vannak. Ilyenek például a hõálló vezetékek, tûzálló kábelek, vagy a robot és irányítástechnikában alkalmazott termékek.MBCu (NYM-J)NYY-JEz utóbbi termékcsoport sokkal szélesebb (és kevésbé ismert) típusokkal és méretekkel rendelkezik. Az ügyfeleink ezen termékkörben sokkal nehezebben tudják megfogalmazni az igényeiket, mi azonban felkészültünk, hogy mûszaki és kereskedelmi adatokkal precízen ellássuk partnereinket. A speciális kábelek területén a pontos igények meghatározása már kisebb projekteknél is igen nagy árkülönbségeket eredményezhetnek! NHXCH E30/FE180Példaként tudom említeni a tûzálló-, hõálló- vagy lángállósági kérdéseket:Elsõ példa:Lángálló kábel szerepel a kiírásban. Nos ez a beugrató kérdés, mert a lángálló kábel nem tartozik a speciális kábelek közé.Bármilyen PVC szigetelésû kábel eleget tesz a kiírásnak!! Minden PVC szigetelésû kábel (pl: MCu (H07V-U); MBCu (NYM-J);....; NYY) lángálló. Ez azt jelenti, hogy ha a kábelt láng éri, és ettõl a kábel esetleg meg is gyullad a gyújtó láng megszûnését követõen a kábel nem ég tovább, a láng kialszik. Tehát a kábel (önkioltó) lángálló.Második példa: Hõálló kábel szerepel a kiírásban.Ebben az esetben a hõálló és tûzálló fogalmakat szokták összekeverni. Mirõl is van szó? A hõálló kábel 70 fokC feletti üzemi hõmérsékleten mûködõ kábel. Elsõsorban konyhai sütõkben (szilikon kábel max 180 fokC -ig) vagy ipari kemencékben (akár 1500 fokC -ig) használják. Ez a kábel a magas üzemi hõmérsékletet képes elviselni, viszont nem tûzálló.A tûzálló kábel viszont nem alkalmas üzemszerûen a 70 fokC feletti hõmérséklet elviselésére, tehát nem hõálló. A tûzálló kábel érdekessége, hogy a magyar elnevezés ellenére ha láng éri meggyullad, és folyamatos égetéskor a kábel is ég, viszont a gyártó által megadott ideig a kábel a funkcióját tartja meg, azaz ellátja árammal a fontos berendezéseket.A fenti két példa szemlélteti, hogy megfelelõ információ hiányában a kívánt feladathoz beszerzésre kerülõ kábel kiválasztásában nagyot lehet tévedni. Azon felül, hogy a rosszul kiválasztott kábel nem tudja teljesíteni az elvárt funkciót, még az is lehet, hogy jelentõsen magasabb áron veszi meg az ügyfél. Ez a hõálló - tûzálló kábel felcserélése esetén úgy néz ki, hogy ha hõálló kábel helyett tûzállót építenek be, akkor a tûzálló termék (pl.: 100 -130 fokC üzemi hõmérséklet esetén) rövid idõn belül tönkremegy, ráadásul az ára jóval magasabb mint egy hõálló kábelé. Amennyiben ilyen és ehhez hasonló jellegû tanácsra van szüksége forduljon kollégáinkhoz, mert pontos információkkal Ön is sokat takaríthat meg beszerzései során. A hazai kábel és vezeték kereskedelem az elmúlt években jelentõsen fejlõdött. Örömünkre ennek cégünk is részese egyre növekvõ forgalommal. A kábel kereskedelem, hasonlóan más egyéb termékek kereskedelméhez, szétbontható hétköznapi és speciális kábelekre.A mindenki által ismert MCu (H07V-U) vagy MBCu (NYM-J) termékek a vezetékek terén, az NYY, SZAMKAM, YSLY -k pedig a kábelek forgalmában képviselnek az általános termékek kategóriáját. Itt elsõsorban az ár az ami érdekli Önt mint vásárlót, mi azonban igyekszünk ezen felül a helyszínre történõ szállítással is (mely ingyenes az ország területén) minél jobban segíteni, megkönnyíteni az Ön munkáját. Nem kell telephelyünkön várakoznia, hogy elõkészítsék az árut, mi 24 órán belül díjmenetesen kiszállítjuk önnek a kért helyszínre. (bõvebb információt talál itt.)Ezek mellett speciális termékeink is vannak. Ilyenek például a hõálló vezetékek, tûzálló kábelek, vagy a robot és irányítástechnikában alkalmazott termékek. Multimedia Services NYM kábelMBCu (NYM-J)NYY kábelNYY-JEz utóbbi termékcsoport sokkal szélesebb (és kevésbé ismert) típusokkal és méretekkel rendelkezik. Az ügyfeleink ezen termékkörben sokkal nehezebben tudják megfogalmazni az igényeiket, mi azonban felkészültünk, hogy mûszaki és kereskedelmi adatokkal precízen ellássuk partnereinket.A speciális kábelek területén a pontos igények meghatározása már kisebb projekteknél is igen nagy árkülönbségeket eredményezhetnek!Tûzállõ kábel NHXCH E30/FE180Példaként tudom említeni a tûzálló-, hõálló- vagy lángállósági kérdéseket:Elsõ példa:Lángálló kábel szerepel a kiírásban. Nos ez a beugrató kérdés, mert a lángálló kábel nem tartozik a speciális kábelek közé.Bármilyen PVC szigetelésû kábel eleget tesz a kiírásnak!! Minden PVC szigetelésû kábel (pl: MCu (H07V-U); MBCu (NYM-J);....; NYY) lángálló. Ez azt jelenti, hogy ha a kábelt láng éri, és ettõl a kábel esetleg meg is gyullad a gyújtó láng megszûnését követõen a kábel nem ég tovább, a láng kialszik. Tehát a kábel (önkioltó) lángálló.Második példa:Hõálló kábel szerepel a kiírásban.Ebben az esetben a hõálló és tûzálló fogalmakat szokták összekeverni. Mirõl is van szó? A hõálló kábel 70 fokC feletti üzemi hõmérsékleten mûködõ kábel. Elsõsorban konyhai sütõkben (szilikon kábel max 180 fokC -ig) vagy ipari kemencékben (akár 1500 fokC -ig) használják. Ez a kábel a magas üzemi hõmérsékletet képes elviselni, viszont nem tûzálló.A tûzálló kábel viszont nem alkalmas üzemszerûen a 70 fokC feletti hõmérséklet elviselésére, tehát nem hõálló. A tûzálló kábel érdekessége, hogy a magyar elnevezés ellenére ha láng éri meggyullad, és folyamatos égetéskor a kábel is ég, viszont a gyártó által megadott ideig a kábel a funkcióját tartja meg, azaz ellátja árammal a fontos berendezéseket.A fenti két példa szemlélteti, hogy megfelelõ információ hiányában a kívánt feladathoz beszerzésre kerülõ kábel kiválasztásában nagyot lehet tévedni. Azon felül, hogy a rosszul kiválasztott kábel nem tudja teljesíteni az elvárt funkciót, még az is lehet, hogy jelentõsen magasabb áron veszi meg az ügyfél. Ez a hõálló - tûzálló kábel felcserélése esetén úgy néz ki, hogy ha hõálló kábel helyett tûzállót építenek be, akkor a tûzálló termék (pl.: 100 -130 fokC üzemi hõmérséklet esetén) rövid idõn belül tönkremegy, ráadásul az ára jóval magasabb mint egy hõálló kábelé.Amennyiben ilyen és ehhez hasonló jellegû tanácsra van szüksége forduljon kollégáinkhoz, mert pontos információkkal Ön is sokat takaríthat meg beszerzései során. S

; ; ; ; Kábel, vezeték, szerelvények, infrafûtõpanelek beszerzése és értékesítése. HELUKABEL MAGYAR KÉPVISELET
Hírek,
Feketelista
Cégünk

Fõ profilunk bármilyen általános és speciális (erõs- és gyengeáramú, elektronikai és adatátviteli, olaj- és vegyszerálló, halogénmentes, hõálló, hõkompenzációs stb.) kábelek és vezetékek forgalmazása, de általános villanyszerelési anyagok, csövek, csatornák, lámpák beszerzését is vállaljuk vevõi rendelés alapján. Továbbá foglalkozunk infrafûtõpanelek beszerzésével és értékesítésével. Tekintse meg termékeinket

Termékeink
Mûszaki
adatok Katalógus
ÜgyfélKapu
Elérhetõség
szolárkábelek, szélerõmû-kábelek
; ; © 2009 Linzi Kft. ; ;

Népszerű szolgáltatások
Építőipar  orvos  vendéglátás  Szolgáltatás  étterem  fogászat  fogorvos  Kereskedelem  fogorvosi rendelő  Hotel / Panzió / Szállás  Egyéb  Étterem / Pub / Söröző  háziorvos  gyártás  Oktatás  fodrászat  Ipar  szerviz  hajápolás  kozmetika