Szolgaltatasok.com Új szolgáltatás hozzáadása Kapcsolat
Szolgáltatás keresése:
Népszerű városok
Budapest  Debrecen  Pécs  Győr  Miskolc  Székesfehérvár  Szeged  Siófok  Kecskemét  Nyíregyháza  Szombathely  Budaörs  Tatabánya  Érd  Eger  Veszprém  Dunaújváros  Zalaegerszeg  Kaposvár  Békéscsaba 
1097 Budapest Soroksári Út 164.

Babócsai Termálfürdő térkép

Babócsai Termálfürdő


Telefon: +36 1 347 0803

  

Weboldal (thermaltours.hufurdo_ok.php?furd_azon=10&hir_azon=10)
Magyarország termálfürdőit bemutató turisztikai honlap.


Szolgáltatás kategóriái

fürdő  uszoda  hotel  szállás  restaurant  termál  thermal  fürdo  strand  strandfürdő  wellness  vendéglo  gyógyfürdő  hévíz  spa  termálfürdő  thermaltours  termálfürdo  gyógyturizmus  termálstrand  gyógyfürdo  spas  aquapark  aqua  babócsai termálfürdő  babócsa  

Hasonló szolgáltatások

Dél-Dunántúl Szálláshelyek Vendéglátóhelyek Szolgáltatások
www.gombavadasz.hu

Somogy megye déli részén, a horvát-magyar határtól mindössze öt kilométerre fekszik Babócsa község. A település történelmi emlékekben gazdag, termálfürdõje nem csak a gyógyulni vágyókat vonzza, hanem azokat is, akik ebben a varázslatos környezetben valódi kikapcsolódásra és pihenésre vágynak.

A Babócsai Termálfürdõ vizére olajkutatás közben bukkantak. A mai fürdõ parkkal övezett, nyugodt, csendes helyen található. Jelenleg egy nyitott és egy zárt medence várja az ide ellátogató fürdõzõket. A víz a két termálkútnál 44ºC illetve 65ºC fokos. A fürdõkúra a tapasztalatok szerint alkalmas különféle izületi és reumatikus betegségek kezelésére, gericbántalmaktól, bizonyos nõgyógyászati betegségektõl szenvedõk gyógyítására és töréses betegségek utókezelésére. A fürdõkúrán túl az ivókúra vétele is ajánlott különféle gyomorbántalmak esetén. A fürdõ mellett étterem és büfé áll a vendégek rendelkezésére.

Babócsa történelme egészen korai idõkbe nyúlik vissza. Az itt kutató régészek mamutcsontokat, csiszolt kõkorszaki szerszámokat, bronzkori leleteket is találtak. A honfoglaló magyarok elõtt ezen a vidéken a leletek tanúsága szerint avar és szláv lakosság élt. Elsõként feltehetõen Bogát vezér tulajdonában volt ez a föld, majd a 10. században került Koppány birtokába, s bukása után így lett már a kezdetekkor királyi birtokká. Valószínûleg ennek köszönhetõ, hogy már igen korán megtelepedett itt a bencés rend. Ennek az emlékét õrzik a Szent Miklós monostor maradványai. Késõbb a Tibold nemzetség birtoktestéhez tartozott a település, majd a Báthoryakkal rokon Marczaliak uralma alá került. Az itt emelt végvár a 16. század elején török kézre került, majd csak 1664-ben Zrínyi Miklós foglalta vissza téli hadjárata során. A török hódoltság ideje rendkívüli módon visszavetette a települést a fejlõdésben. Utána horvát, német, török, rác, tót és cigány lakosság népesítette be újra. A 18. században azonban lendületes fejlõdésnek indult, ismét fejlett mezõvárossá vált, lakóinak száma a század végére a háromezret is elérte. A 19. század három fontos emléke bizonyítja, hogy fejlõdése töretlen volt ekkor is, a két Somssich és a Prinke kastély. Mára csak kettõ látható, az egyik helyén közjegyzõség mûködik. A fürdõ történetéhez is szorosan kapcsolódó olajkutatások során nagy gázmezõt találtak itt a föld alatt, ami a környezõ települések mindegyikét a mai napig ellátja gázzal. A 20. században különféle közintézményekkel gazdagodott a község, ma bölcsõde, óvoda, iskola, nyugdíjas napközi otthon, orvosi rendelõ, fogorvos, könyvtár, és mûvelõdési ház is van a településen. Ezek mellett pedig az ország legnagyobb biogazdasága is Babócsa határában létesült.

Fürdõzés után érdemes elindulni és meglátogatni Babócsa történelmi emlékeit. A török idõket idézõ Török-kút kupolás építményét a 16-17. századból, a kastélyokat, vagy a monostor maradványait. A történelmi emlékeken túl azok számára kedvezõ ez a környezet, akik szeretnek gyönyörködni a varázslatos természeti kincsekben. Érdemes barangolni az erdõkben, a gyönyörû virágokkal teli mezõkön, vagy elsétálni ahhoz a vízparton oda, ahol a Rinya patak a Drávába ér.

A különlegességek kedvelõi feltétlenül sétáljanak el a babocsai nárciszoshoz, ami egész Európában egyedülálló természeti kincsünk. Ehhez kapcsolódik a minden évben megrendezett Nárcisz Fesztivál különféle kulturális és sport rendezvényekkel.

A valódi kikapcsolódás,a varázslatos vidék kedvelõi számára Babócsa az ideális fürdõhely!

Világító zuhanyfejek,
hogy a fényben valóban fürödhessen...
;
;

C 2005 Datform Kft. - ThermalTours Hungary

Népszerű szolgáltatások
Építőipar  orvos  vendéglátás  Szolgáltatás  étterem  fogászat  fogorvos  Kereskedelem  fogorvosi rendelő  Hotel / Panzió / Szállás  Egyéb  Étterem / Pub / Söröző  háziorvos  gyártás  Oktatás  fodrászat  Ipar  szerviz  hajápolás  kozmetika