Szolgaltatasok.com Új szolgáltatás hozzáadása Kapcsolat
Szolgáltatás keresése:
Népszerű városok
Budapest  Debrecen  Pécs  Győr  Miskolc  Székesfehérvár  Szeged  Siófok  Kecskemét  Nyíregyháza  Szombathely  Budaörs  Tatabánya  Érd  Eger  Veszprém  Dunaújváros  Zalaegerszeg  Kaposvár  Békéscsaba 
6000 Kecskemét , Szolnoki Út 31. Térkép

Kecskeméti Térségi Integrált Szakképző Központ Kht. térkép

Kecskeméti Térségi Integrált Szakképző Központ Kht.


Telefon: 76/507-458

  

Weboldal (ketiszk.hu)


Email cím: [javascript protected email address]
Szolgáltatások

oktatás
szakképzés
továbbképzés
felnőttképzés


Szolgáltatás kategóriái

Oktatás  

Hasonló szolgáltatások

TÁMOP 2.2.3 TIOP 3.1.1 Lezárt projektek

HEFOP 3.2.2 HEFOP 4.1.1 Ketiszk régi weblap Szakképzési hozzájárulások Partnereink

H onlapunk áttekintést ad a Kecskeméti Térségi Integrált Szakképző Központ tevékenységéről, tájékoztatást ad ;intézményünk és partnerintézményeink képzéseiről.

Képzési kínálatunkat folyamatosan fejlesztjük, így érdemes honlapunkat rendszeresen látogatni és tájékozódni a lehetőségekről. ;
;

A Kecskeméti TISZK azzal a céllal jött létre, hogy - tanulmámnyaik befejezését követően - ;biztosítsa mind a iskolarendszerű szakképzésben, mind a felnőttképzésben érintett tanulók, felnőttek elhelyezkedését a munkaerő-piacon. E

mai modern kor munkaerő-piaci elvárásainak.

BEFEJEZŐDÖTT A KECSKEMÉTI TISZK TIOP 3.1.1-09/1-2009-0019 PROJEKTJE. A 864 MILLIÓS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSSEL ÖT KECSKEMÉTI INTÉZMÉNY GAZDAGODOTT, MELY BIZTOS ALAPOT NYÚJT A DUÁLIS SZAKKÉPZÉS MEGTEREMTÉSÉHEZ

Sikeresen és két év munka után határidőre befejeződött a „Keresletvezérelt szakképzés megteremtése a Kecskeméti TISZK munkaerőpiaci igények alapján történő infrastrukturális fejlesztésével” elnevezésű, TIOP-3.1.1-09/1-2009-0019 azonosító számú projekt. A projekt összköltsége 864,27 millió forint volt, melyből a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával nyújtott támogatás 775,27 millió forint, az önrész pedig 89 millió forint volt.

2012. február 23-án megrendezett

ünnepélyes projektzáró rendezvényen részt vette dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere, Pósfayné Bakota Éva a Kecskeméti TISZK ügyvezetője, és TISZK partnerintézményeinek vezetői, tanárai, valamint a kecskeméti régió gazdasági életének aktivitását meghatározó közéleti képviselői és cégvezetői.

A projekt keretében egyrészt három építési beruházás, másrészt eszközpark fejlesztés történt öt megvalósítási helyszínen: a Kecskeméti TISZK Szolnoki úti központi képzőhelyén és négy partnerintézményénél, azaz a Kodály Iskolában, a Kada Elek Közgazdasági Középiskolában, a Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakközépiskolában és a Lestár Péter Egységes Középiskolában.

Sajtószoba részén olvashat!
A projektzáró rendezvényről a Kecskeméti Lapok weboldalán bővebben itt olvashat ! (fotógalériával)

Szakmai Fórum, ;„Mi a pálya ?” ;szakmaválasztási börze

; ; ; ; ; Szakmai fórum kerül megrendezésre, amelyre meghívást kapnak Kecskemét város szakképző és általános iskoláinak ;igazgatói, intézményegység-vezetői, pályaválasztás előtt álló diákok osztályfőnökei, minden nevezett iskola pályaválasztásért felelős pedagógusa.

2011. október 11. (kedd) 10 00 óra

Helye: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Kecskemét, Árpád körút 4.
gróf Szécheny István konferencia terem

-Előadás: ;A Pályaválasztás, pályaorientáció fontosságáról, szerepéről napjainkban. ;Előadó: ;Dr. Szilágyi Klára főiskolai tanár

-Előadás: ;A ;Kamarák feladatai a szakképzésben. ;

-Előadás: A Kecskeméti Térségi Integrált Szakképző Központ „Mi a pálya?” irodájának ;szerepe a ;tanulók életpálya tervezésében.

-A program büfé ebéddel zárul.

„Mi a pálya ?” szakmaválasztási börze

, arra hívatott, hogy iránytűje legyen a jövő szakemberének és lehetőséget, alkalmat, „pályát” teremtsen a ;pályaválasztás és tovább tanulás előtt álló fiataloknak, hogy kellően széles, tartalmas és mindenképen döntést segítő információkat kapjanak.

2011. október. 17.-21. ;(hétfő - péntek) 09 00 - 15 00 óra között

Kecskemét, Szolnoki út 31.

Kecskemét város általános iskoláiban tanuló 6.-7.-8. osztályos diákokat fogadjuk, a programra és visszaszállítva.

-a ;„Mi a pálya ?” iroda által szakmai segítséget, tájékozódási pontot kapnak az életpálya tervezéséhez, elkészítéséhez ;

Épségben hazatértek a táborozó lányok
Vasárnap késő délután megérkezett a döbröcei tábor résztvevőit szállító busz. A kimerült, de mosolygós lányok vidáman ugrottak szüleik nyakába. Az időjárás végig kedves volt hozzájuk, gyönyörű napsütésben élvezhették a Balaton felvidék szépségét. Reméljük maradandó emlékekkel távoztak a résztvevők, és hosszútávú barátságok szövődtek!
(Kedves Lányok! Amennyiben megosztanátok velünk élményeiteket és fotóitokat, kérjük fáradjatok be a TISZK-be! Örömmel vennénk őket.)
Elstartolt a nyári tábo

2011. június 20-án reggel 8 órakkor útra keltek a 2. Nyári "TÉR" Tábor résztvevői, hogy egy felhőtlen hetet töltsenek el a Döbröcei Turistaházban. A lányok izgalmas programokon és foglalkozásokon vesznek részt, valamint túrázni is többízben mennek.

A Kecskeméti TISZK az elmúlt években megvalósított európai úniós projektek eredményeinek széleskörű terjesztése érdekében a TÁMOP-2.2.3-09/1-2009-0017 számú "Iránytű a jövő szakemberének - A Kecskeméti TISZK szak- és felnőttképzésének fejlesztése a munkaerő-piaci alkalmazkodás elősegítésére" című projekt keretében szakmai fórumot szervez.
A szakma fórum célja: a TISZK új szervezeti struktúrájának megismertetése a térségben, cégek, vállalkozók, támogató intézmények, az RFKB, kamarák és egyéb partnerek részére.
Szakmai fórum témája : Paradigmaváltás a beiskolázásban
Időpontja : 2011. június 2. 13.00-16.30
Helyszíne: Kecskeméti Kultúrális és Konferencia Központ
6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.
Program
13.00-14.45 Előadások:
A pályaorientáció, mint esélyt teremtő folyamat (előadó: Szilágyi Klára)
Marketing a beiskolázásban (előadó: Soltész Anikó)
E-learning alkalmazásának lehetőségei a szakképzésben (előadó: Krnács András)
14.45-15.15 Kávészünet
15.15-16.30 Workshop
Felkért hozzászóló: Sipos Zsolt
Moderátor: Tolnai József
A szervezés megkönnyítése éredekében kérjük 2011. május 29-ig jelezze részvételi szándékát a [email protected] e-mail címen.

Tisztelettel meghívjuk
2011. május 26-án
a Kecskeméti TISZK partnerintézményeinek vezetőit,
érdeklődő pedagógusait, tanulóit és családtagjait
a "TÉR" közösségi programra.
Programkínálat:
10.00-12.00: Kreatív műhelymunka - virágkötészet
Vezeti: Kürtös Zoltánné
Helye: HUMÁN Középiskola Kocsis Pál Intézményegysége (Kecskemét, Szent I. u. 9.)
14.00-16.00: Fórumszínház
Vezeti: Sárosi Gábo
Helye: HUMÁN Középiskola Szent-Györgyi Albert Intézményegysége (Kecskemét, Nyíri u. 73.)

2011. június 20-26-ig ismét megrendezésre kerül a nagysikerű Nyári "TÉR" tábor.
A TÁMOP-2.2.3. 09/1-2009-0017 elnevezésű projekt keretében idén is lehetőség nyílik 20 hátrányos helyzetű 9. osztályos leány tanuló díjmentes táboroztatására. A tavalyi rendezvényhez hasonlóan idén is a partnerintézmények diákjai közül kerül ki az a 20 szerencsés utazó, akik egy hetet tölthetnek el Döbröcén. A táborozók városnézésen, túrázáson, szórakoztató és képességfejlesztő programokon, valamint személyiségfejlesztő csoportfoglalkozásokon vesznek részt.

A TÁMOP 2.2.3. 09/1-2009-0017 „Iránytű a jövő szakemberének” elnevezésű projekt keretén belül megszervezésre kerülő TÉR Közösségi Program nyitányaként a Kecskeméti Szabadidő Központban 2011. május 17 -én horgászversenyre került sor.
A Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola Fiúkollégiumában lakó 19 lelkes fiatalból álló csapat reggel fél 7-kor indult a kollégiumtól, hogy a 8 órai rajtot a helyszínen már felkészülten várják. Az időjárás kedves volt a versenyzőkhöz, verőfényes napsütésben zajlott a program. Az egész napos verseny alatt a diákok teljes ellátásban részesültek, a szervezők pogácsával és szendvicsekkel várták az éhes horgászokat.
Az eredményhirdetésre késő délután került sor.

A program nem jöhetett volna létre a Sport Kht. támogatása és a Dovit Kft. etetőanyag felajánlása nélkül.
;

A horgászverseny méltó befejezéseként május 18-án délután a diákok részvételével halászléfőzésre került sor a Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola Fiúkollégiumában. A verseny során horogra akadt 7,45 dkg halat a szervezők további 20 szelet hallal toldották meg, hogy a kollégiumban egy éhes száj se maradjon. A diákok saját maguk pucolták, szeletelték és főzték meg zsákmányukat, melyet az estébe nyúló mulatság során együtt fogyasztottak el.

A TÁMOP 2.2.3. 09/1-2009-0017 „Iránytű a jövő szakemberének” elnevezésű projekt által megvalósítandó feladatok közé tartozik egy a TISZK-et, valamint partnerintézményeit bemutató és népszerűsítő reklámfilm készítése. A tárgyalások már megkezdődtek, a referenciafilm várhatóan szeptemberre készül el.

2011. május 12-én a két projekt összevont szakmai fórumát tartották a Kecskeméti Iparkamara épületében.
A félnapos rendezvény célja volt az Európai Unió által is támogatott, megvalósított projektek széleskörű megismertetése, és egyben a munkavállalók munkaerő-piaci alkalmazkodásának segítése. A rendezvényen szép számmal képviselték intézményeiket a kecskeméti intézményegység-vezetők és iskolaigazgatók.
A résztvevők három előadást hallgathattak meg „Szakképzés tartalomfejlesztései a gyakorlatorientált szakképzés szolgálatában”; „Minőségirányítás, a pedagógia program és kompetencia térkép szinergiája”; és „Gyakorlati oktatói kompetenciák-a vállalati képzés hatékonysága” témakörökben.
A Tolnai József moderátor vezetésével lezajló szakmai fórum felkért előadói Döbör András , Farkas Olga , és Tóth Károly voltak. A frissítők elfogyasztása után Workshop és véleménycsere zárta a programot, melynek felkért hozzászólói Zsámboki Anna és Mester László voltak.

Április hónapban négy - a munkaügyi központ által támogatott - tanfolyamunk ért véget a hallgatók sikeres vizsgatételével. Az autóelektronikai műszerész , gépipari minőségellenőr, volfrám- és fogyóelektródás hegyesztő , valamint karosszérialakatos tanfolyamokon összesen 47 fő kapott OKJ-s képesítést.
A visszajelzések szerint többen már munkát is szereztek. Ezúton is szeretnénk gratulálni frissen vizsgázott hallgatóinknak, és sok sikert kívánni nekik a munkaerő-piacon!

2011. április 14-én, az intézmény történetében először, az aulába véradó állomás települt. Jelképes ajándékok fejében 10 és 14 óra között bárkinek lehetősége nyílt a segítségnyújtásra. Az önkéntes véradásra az intézmény dolgozói, tanulói és a felnőttképzés résztvevői is szép számban jelentkeztek. Minden kedves véradónknak köszönjük a segítséget!
o:p>
A TÁMOP-2.2.3. 09/1-2009-0017 „Iránytű a jövő szakemberének” elnevezésű projekt által megvalósítandó, közbeszerzési eljárásra kiírt szakértői tartalmak április hónapban elkészültek. A benyújtott szakértői anyagokat készítőik mutatták be szakmai napok keretein belül (február 17, március 22, április 28.). A fórumok lehetőséget nyújtottak az elkészített anyagok értékelésére, alakítására és a partnerintézmények, valamint a kamarák képviselői által javasolt változtatások megvitatására. A résztvevők ötleteiket is megfogalmazhatták a készülő anyagokkal kapcsolatban, ezzel is segítve a projekt sikeres működését.
o:p>

A Kecskeméti TISZK épülete ad otthont a TÁMOP 2.2.3. 09/1-2009-0017 „Iránytű a jövő szakemberének” elnevezésű projekt keretein belül zajló pedagógus továbbképzéseknek. A nyelvi (angol, német) képzéseken túl informatikai, módszertani, illetve személyiségfejlesztő tréningeken (összesen 16 tanfolyam) képezhetik magukat a partnerintézmények tanárai, vezetői. A délutáni oktatások elvégzése után minden résztvevő tanúsítvánnyal és kreditpontokkal gazdagodik. Folyamatosan induló képzéseinkről felvilágosítást kaphat a 76/507-458-as telefonszámon (Bakó Zoltán szakmai vezetőtől), valamint az [email protected]

Az év méltó lezárásaként 2010. december 9-én lezajlott a „ Mi a pálya? – Szakmaválasztási Börze és Kiállítás .
A nagy sikert aratott rendezvény keretein belül a látogatók élő szakmabemutatókat, ismeretterjesztő előadásokat, és személyre szabott pályaválasztási tanácsadást láthattak és hallhattak.

A több helyszínen zajló Börze több mint ezer résztvevőt (diákot, pedagógust és szülőt) vonzott a térség általános iskoláiból. A sikeres pályaválasztás elősegítésének érdekében a szakmai bemutatók során az érdeklődők a Kecskeméti TISZK és partner intézményei által oktatott szakmacsoportokról kaphattak részletes tájékoztatást, illetve megtekinthették az érdeklődésüknek megfelelő képző helyeket, tanműhelyeket.

A rendezvényt december 10-én Szakmai Fórum zárta, melynek a Polgármesteri Hivatal Díszterme adott otthont.

A 2010. december 16-án megrendezésre került „TÉR” Közösségi Program keretein belül diákjaink és szüleik izgalmas szabadidős és kulturális programokon, közösségi tevékenységeken, valamint családi tréningeken próbálhatták ki magukat.

A Kecskeméti Humán Középiskola, Szakiskola és Kollégium Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakközépiskola és Szakiskolája egész nap tartalmas elfoglaltságokkal várta a kikapcsolódásra vágyókat.

Európai Szociális Alap Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 1134 Budapest, Váci út 45. „C” épületTelefonos ügyfélszolgálat: 1/273-42-50 www.esza.hu , E-mail: [email protected]
;Minden jog fenntartva © Kecskeméti TISZK Kft. ;

Népszerű szolgáltatások
Építőipar  orvos  vendéglátás  Szolgáltatás  étterem  fogászat  fogorvos  Kereskedelem  fogorvosi rendelő  Hotel / Panzió / Szállás  Egyéb  Étterem / Pub / Söröző  háziorvos  gyártás  Oktatás  fodrászat  Ipar  szerviz  hajápolás  kozmetika