Szolgaltatasok.com Új szolgáltatás hozzáadása Kapcsolat
Szolgáltatás keresése:
Népszerű városok
Budapest  Debrecen  Pécs  Győr  Miskolc  Székesfehérvár  Szeged  Siófok  Kecskemét  Nyíregyháza  Szombathely  Budaörs  Tatabánya  Érd  Eger  Veszprém  Dunaújváros  Zalaegerszeg  Kaposvár  Békéscsaba 
7621 Pécs , Papnövelde U. 22.

Mta Regionális Kutatások Központja térkép

Mta Regionális Kutatások Központja


Telefon: 72/523-800

  

Weboldal (rkk.hu)


Email cím: [javascript protected email address]
Területfejlesztési mester pht képzés.


Szolgáltatás kategóriái

Oktatás  

Hasonló szolgáltatások

Nemzetért Díj a Regionális Kutatások Intézetének A Határon Túli Magyarságért Alapítvány Nemzetért Díjat adományozott az MTA KRTK Regionális Kutatások Intézetének A Kárpát-medence régiói c. monográfiasorozat gondozásáért, a határon túli magyar regionális tudományi műhelyek megszervezéséért és programszerű irányításáért, valamint a Kárpát-medencei regionális tudományi kutatóképzésben elért kimagasló eredményeiért.
TOVÁBB >>>

Faragó László a Regionális Kutatások Intézetének igazgatója A Magyar Tudományos Akadémia elnöke egyetértésével az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont főigazgatója Faragó László tudományos főmunkatársat, az MTA Regionális Kutatások Központja korábbi igazgatóhelyettesét nevezte ki a Regionális Kutatások Intézetének megbízott igazgatójává 2012. május 16-tól.
TOVÁBB >>>

Lemondott a Regionális Kutatások Intézetének igazgatója Benyújtotta lemondását Horváth Gyula igazgató. Az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont főigazgatója a lemondást elfogadta, és 2012. május 15-i hatállyal felmentette tisztségéből. A lemondás oka, amelyet Horváth Gyula a főigazgatónak címzett feljegyzésben részletezett, hogy az új kutatóközpont szervezési stratégiáját illetően a megbízott főigazgató elképzeléseivel ellentétes – a Regionális Kutatások Központjának eredményes hálózatirányítási gyakorlatán nyugvó – koncepciót képviselt.
TOVÁBB >>>

Budapest Agglomerációs Konferencia 2012. április 26. A főváros és agglomerációjának együttműködési lehetőségeiről, a közös problémákról, Budapest és a környező települések viszonyrendszeréről tartottak szakmai konferenciát 2012. április 26-án az Újvárosháza dísztermében. A Budapest Agglomerációs Konferencia c. eseményt Budapest Főváros Önkormányzata és az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Regionális Kutatások Intézete rendezte. A konferencia-kiadvány és az elhangzott előadások anyaga elérhető a rendezvény honlapján.
TOVÁBB >>>

Dr. Hrubi László 1952–2012 A Regionális Kutatások Intézete megrendüléssel tudatja, hogy dr. Hrubi László, a Dunántúli Tudományos Intézet munkatársa 2012. március 20-án tragikus hirtelenséggel elhunyt. Kollégánk 1974 óta aktív szereplője volt a regionális kutatásoknak, elhivatott oktatója a regionális gazdaságtannak a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán és vezetője számos dél-dunántúli regionális fejlesztési programnak. Hrubi László temetésére március 30-án, pénteken 12.30-kor került sor a pécs-vasasi temetőben.
TOVÁBB >>>

Akadémiai reform – megalakult az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Az MTA Regionális Kutatások Központja az akadémiai átszervezések következtében 2011. december 31-én megszűnt, s az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontjának tagjaként 2012. január 1-jétől Regionális Kutatások Intézete néven működik tovább. Az új szervezeti rendtől a terület- és településfejlesztési kutatások eredményességének javulását reméljük. A regionális tudomány fejlődéséhez nyújtott támogatásért sok intézménynek, szervezetnek és szakembernek tartozunk köszönettel. A tevékenységünk iránti kitüntető figyelem fontos ösztönző erő volt és az lesz a jövőben is. Nagyon remélem, hogy új kutatási eredményeink tovább erősítik a magyar regionális tudomány nemzetközi versenyképességét, és hozzájárulnak Magyarország térszerkezetének előnyös változásához. Mindezek megvalósulásának reményében kívánok a regionális tudomány eredményei iránt érdeklődő olvasóknak eredményes új évet. Horváth Gyula igazgató.
TOVÁBB >>>

Intézeti kutatások a Magyar Tudomány legújabb számában A 2012 áprilisában megjelent tematikus szám a Nyugat-Balkán országainak regionális átalakulásával foglalkozik. A tanulmányok a Regionális Kutatások Intézetében folytatott vizsgálatok eredményeit foglalják össze.
TOVÁBB >>>

Konferencia – Budapest, 2012. ápr. 26. Minden érdeklődőt szeretettel várunk a fővárossal közösen rendezendő Budapest Agglomerációs Konferenciára.
TOVÁBB >>>

A szubszidiaritás elve Európában újra az érdeklődés középpontjába került Az Alessandro Colombo által szerkesztett Subsidiarity Governance, Theoretical and Empirical Models c. kötetben magyar szerzők munkái is megjelentek.
TOVÁBB >>>

Czirfusz Márton megvédte doktori értekezését 2012. március 21-én Czirfusz Márton, a Közép- és Észak-magyarországi Tudományos Osztály kutatója 96%-os eredménnyel védte meg A foglalkozási átrétegződés mint tudományos gondolat a magyar társadalomföldrajzban című dolgozatát az ELTE Földtudományi Doktori Iskolájában.
TOVÁBB >>>

Megjelent Kovács Teréz könyve A Vidékfejlesztési politika c. könyv második, átdolgozott kiadása a Dialóg Campus Kiadónál.
TOVÁBB >>>

Megjelent a Tér és Társadalom 2012. évi 1. száma A tartalomból: főszerkesztői köszöntő, tanulmányok, kitekintés, vita, ténykép, könyvszemle, tudományos élet.
TOVÁBB >>>

Beszámoló az MTA Regionális Kutatások Központja 2011. évi tudományos tevékenységéről A tartalomból: 2011. évi feladatok, kiemelkedő kutatási eredmények, párbeszéd a tudomány és a társadalom között, hazai és nemzetközi kapcsolatok, elnyert pályázatok, jelentősebb publikációk.
TOVÁBB >>>

Elköltözött a KÉTI A Közép- és Észak-magyarországi Tudományos Osztály (közismert nevén KÉTI), valamint a Tér és Társadalom szerkesztősége 2012 februárjával elköltözött.
TOVÁBB >>>

Könyvbemutató – 2012. március 2. Minden érdeklődőt szeretettel várunk Erdősi Ferenc Afrika közlekedése c. könyvének budapesti bemutatójára.
TOVÁBB >>>

Mi a regionális tudomány? Megjelent Enyedi György, az RKK alapítójának írása a Magyar Tudomány 2011. decemberi számában.
TOVÁBB >>>

Nagy Gábor habilitációja Nagy Gábor, az Alföldi Tudományos Osztály főmunkatársa 94%-os teljesítménnyel habilitált a Szegedi Tudományegyetemen. Előadásait 2012. február 7-én „A világgazdasági centrumok áthelyeződése”, illetve „Határon átnyúló térségek a Kárpát-medencében – A kapcsolatok dimenziói és ezek hatása a térstruktúrára” címmel tartotta magyar és angol nyelven.
TOVÁBB >>>

Horvát igen az EU-ra – a népszavazás és a csatlakozás hatásai (video) A horvátok kétharmada az uniós csatlakozásra szavazott. Milyen hatással lehet hazánkra, ha déli szomszédunk EU-tagállam lesz? Stúdióbeszélgetés Hajdú Zoltánnal.
TOVÁBB >>>

7621 Pécs, Papnövelde u. 22. | Postacím: 7601 Pécs, Pf. 199. | Tel.: (72) 523 800 | Fax.: (72) 523 803 | E-mail: [email protected]

Népszerű szolgáltatások
Építőipar  orvos  vendéglátás  Szolgáltatás  étterem  fogászat  fogorvos  Kereskedelem  fogorvosi rendelő  Hotel / Panzió / Szállás  Egyéb  Étterem / Pub / Söröző  háziorvos  gyártás  Oktatás  fodrászat  Ipar  szerviz  hajápolás  kozmetika