Szolgaltatasok.com Új szolgáltatás hozzáadása Kapcsolat
Szolgáltatás keresése:
Népszerű városok
Budapest  Debrecen  Pécs  Győr  Miskolc  Székesfehérvár  Szeged  Siófok  Kecskemét  Nyíregyháza  Szombathely  Budaörs  Tatabánya  Érd  Eger  Veszprém  Dunaújváros  Zalaegerszeg  Kaposvár  Békéscsaba 
Szombathely, Bolyai J. U. 11.

Nyme Bolyai János Gyakorló Általános Iskola És Gimnázium térkép

Nyme Bolyai János Gyakorló Általános Iskola És Gimnázium


Telefon: 94/513-680

  

Weboldal (bolyai.nyme.hu)


Email cím: [javascript protected email address]
Képzési formák:nyolc évfolyamos gimnázium emelt óraszámú idegen nyelv és matematika oktatása csoportbontásban

négy évfolyamos gimnázium biológia, történelem és idegen nyelvek oktatása emelt óraszámbanA Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Szombathely egyik legkeresettebb oktatási intézménye, a Nyugat-magyarországi Egyetem gyakorló iskolája 12 évfolyammal, amelyben meghatározó profil a nyolc és a négy évfolyamos gimnázium.

A Szombathelyi Tanítóképző Intézet gyakorló iskolájaként 1958-ban alakult, és sokáig az egyetemi központ jelenlegi épületében működött. 1974-től tevékenykedik mostani székhelyén. 1992-től nyolc évfolyamos gimnáziummal, a 2001/2002-es tanévtől pedig négy évfolyamos, biológia-történelem tagozattal bővült az iskola.
Az egész iskola pedagógiai programjának két fontos pillére az érték-, illetve személyiségközpontú nevelési irányultság, valamint a teljesítményelv. Ez olyan iskolai légkört jelent, amelyben a személyiség, a tehetség, a tudás, a szorgalom tiszteletet élvez, és alapvetően fontos a tanárok és a diákok együttműködése. A gimnázium tantervében a klasszikus humán tárgyak s a praktikus természettudományos ismeretek, idegen nyelvek egyensúlya a meghatározó, a tehetséggondozás pedig kiemelten fontos terület.

A nyolc évfolyamos gimnáziumi szerkezet 2+4+2 tagoltságú, a négy évfolyamos 2+2, s mindkettőben az utolsó két év elsősorban az érettségire és a felsőfokú továbbtanulásra való felkészülést szolgálja színvonalas, többszintű választható tantárgyi oktatás keretében. Specializációk választhatók a tagozat mellett a 9. évfolyamtól matematikából, természettudományokból, magyarból és informatikából, a gimnáziumi osztályokban emelt óraszámban folyik az idegen nyelvek tanítása. Az utolsó két évben a nyolc- és négyosztályos tagozat tanulói fakultációt választanak, a fakultációs órákon a két tagozat diákjai együtt vesznek részt. Az iskola minden tantárgyból biztosít felkészülést a kétszintű érettségire.
Az iskolai oktatómunkának kiemelkedően sikeres területei a természettudományok, a matematika, számítástechnika, idegen nyelvek, az anyanyelv és irodalom, valamint a történelem. Az eredményeket a belső vizsgarendszeren, az imponáló egyetemi felvételi arányokon túl az is hitelesíti, hogy diákjaink az említett területeken kiemelkedően szerepelnek megyei és országos versenyeken. A legkiválóbb diákok eredményeiről, a felkészítő tanárok munkájáról az évenként megjelenő iskolai értesítő ad számot.

Az iskola első 10 évfolyamán igen változatos lehetőségeket biztosít a művészeti nevelés: általában havonta új kiállítás nyílik a diákok műveiből, rendszeresek a koncertek az iskola kórusai és külső együttesek szereplésével. A minőségi oktatás mellett az iskola fontosnak tartja, hogy a diákok a tanárokkal és egymással való együttműködésükben, az iskolai élet mindennapjaiban pozitív értékrendet, tartalmas életvitelt is megismerjenek, begyakoroljanak, hisz ez a sikeres felnőtt élethez legalább olyan fontos, mint a korszerű tudás.
A gimnáziumi program és az iskola létesítményei a komoly munka mellett színes diákéletet és gazdag sportolási lehetőséget biztosítanak mindenkinek a két tornacsarnokban, az uszodában, a rendezvényteremben, a külföldi cserekapcsolatokban és a sokfajta nyári táborban. Az iskolában több mint 1000 diák tanul 86 – többségében magasan kvalifikált, a főiskolai módszertani és egyéb kutatásaiban is részét vállaló – pedagógus irányításával és a közös munkában kialakuló szellemiség az iskola legfőbb erőssége.
Az intézmény egyben továbbképző központként is funkcionál, hisz a főiskolával közösen működtetett továbbképzéseken évente 200-250 pedagógus fordul meg. Így az iskola meglehetősen nagy szakmai és társadalmi nyilvánosság előtt éli mindennapos életét.

Iskolánk felszereltségében is alkalmazkodik a korszerű oktatás támasztotta követelményekhez. Iskolai könyvtárunk használói köre roppant széles: hatéves kisiskolástól főiskolai hallgatóig terjed a látogatók skálája, így a folyamatosan bővülő gyűjtemény mindenféle igényt ki kell hogy elégítsen.

A könyvtár állománya a 25 000 kötetet közelíti, hatvanféle sajtótermék – szakfolyóiratok, irodalmi folyóiratok, ifjúsági kiadványok – közül válogathatnak az olvasók.

2001-ben új épületszárnnyal bővült az intézmény: ebben kapott helyet az új sportcsarnok, amely teljessé teszi az iskola sport- és kulturális létesítményeinek körét. Így intézményünkben 32 osztályterem, 5 szaktanterem, laboratórium, 2 tornacsarnok, uszoda, valamint a díszterem biztosítja, hogy az iskolai munka a megfelelő tárgyi feltételek között folyjék, illetve, hogy városi rendezvényeket is befogadhasson a Bolyai Gimnázium.


Szolgáltatás kategóriái

Oktatás  

Hasonló szolgáltatások

Népszerű szolgáltatások
Építőipar  orvos  vendéglátás  Szolgáltatás  étterem  fogászat  fogorvos  Kereskedelem  fogorvosi rendelő  Hotel / Panzió / Szállás  Egyéb  Étterem / Pub / Söröző  háziorvos  gyártás  Oktatás  fodrászat  Ipar  szerviz  hajápolás  kozmetika